Neljä judokaa valittu EYOF-joukkueeseen

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) kesäkisat järjestetään Azerbaidžanin Bakussa 21.-27.7.2019. Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18 -vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa.

Bakun kesäkisoissa on mukana noin 3000 nuorta urheilijaa 50 eri maasta. Suomen Olympiakomitea on tänään valinnut Suomen EYOF-joukkueeseen 38 urheilijaa viidestä eri lajista. Joukkuetta täydennetään vielä heinäkuun alussa yleisurheilijoiden osalta.

-Nuorten olympiafestivaalit ovat monelle urheilijalle ensimmäinen monilajinen kisakokemus ja tärkeä virstanpylväs urheilijan polulla kohti aikuisuutta. Myös valmentajat saavat arvokasta tietotaitoa ja kokemusta kansainvälisistä arvokisoista. Tärkeintä näissä kisoissa ei ole mitalien voittaminen vaan urheilun ilo, huippu-urheilijaksi kasvaminen ja keskinäisen arvostuksen sekä yhteistyön vahvistuminen eri lajien välillä, kommentoi Suomen joukkueen johtaja Sari Rimpiläinen

Judokoista joukkueeseen valittiin

Pihla Salonen, alle 52 kg, Porin judoseura Fudoshin, Satakunnan urheiluakatemia SSA

Erika Vauhkonen, alle 57 kg, Helsingin Chikara, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA

Lotta Vahe, alle 70 kg, Orimattilan Judoseura, Päijät-Hämeen urheiluakatemia

Zico Aziz, alle 73 kg, Lahden Judoseura

Judokoiden valmentajina toimivat nuorten olympiavalmentaja Otto Favén ja Sami Salonen.

Judo otellaan Bakussa 24.-27. heinäkuuta.

Bakun EYOF-tapahtuman verkkosivuille pääset klikkaamalla tästä.

Lue Olympiakomitean tiedote kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa