Näkkärin voimalla Pekingiin saa maaiman ensi-iltansa

Pekingissä näkövammaisten judon pronssille otelleen Janin Kallungin kisavalmistautumista seuraava dokumenttielokuva Näkkärin voimalla Pekingiin saa maailman ensi-iltansa KynnysKINOssa Ateneumissa 24.4.

-Tarjoamme dokumenttia parille kymmennelle festivaalille. Lisäksi neuvottelut YLEn kanssa ovat käynnissä, kertoo dokumentin ohjaaja-tuottaja-käsikirjoittaja Toni Degerlund.

-Dokkarista on tullut aika hyvää palautetta alan huipuilta, joten uskon, että tämä saadaan festivaaleille leviämään. Kansainvälisille festivaaleille dokumentti tekstitetään.

-Sain alunperin idean tähän Torinon talvikisojen aikaan 2006. Lähdin miettimään, että vammaisurheilusta voisi saada mielenkiintoista tarinaa aikaiseksi. Oma taekwondotaustani suuntasi sitten kiinnostukseni kamppailu-urheiluun ja Jani Kallunkiin.

-Kesällä 2007 otin yhteyttä Paralympiakomiteaan ja sitä kautta Janiin ja hänen valmentajaansa Juha "Flobe" Vainioon. Kuvaukset aloitettiin elokuussa 2007.

-Janin elämää on seurattu erilaisissa tapahtumissa, kisoissa, leireillä ja myös siviilielämässä. Pekingissä olimme mukana kaksi ja puoli viikkoa Jania seuraamassa.

Dokumentin musiikin on säveltänyt Petri Helske.

Näkkärin voimalla Pekingiin trailerin voit katso klikkaamalla Judoliiton etusivun pääkuvaa tai Youtubesta

Lisätietoja Jani Kallungista www.janikallunki.fi

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa