Muksujudokouluttajat Lind ja Lipponen kirjailijoina

Judoliiton muksujudokouluttajat Pasi Lind, 4.dan ja Henry Lipponen 4.dan ovat olleet kirjoittajina judon ja telinevoimistelun ideoille rakentuvassa kirjassa. Viikarit vauhdissa – motorisia harjoitteita lapsille ja nuorille - kirja julkaistiin Järvenpäässä torstaina 14.8.2008. Kirjan kirjoittamisessa telinevoimistelun osuudesta vastasivat Tuire Rinta ja Kaisa Tamminen. Kaikki kirjoittajat ovat liikunta-alan sekä lasten ja nuorten ohjaamiseen erikoistuneita ohjaajia ja valmentajia.

Kirjan syntyminen on huikea osoitus liikunnan ja urheilun saralla ennakkoluulottomasta tavasta rikkoa perinteisiä rajoja. Tehdään yhdessä, verkostoidutaan ja näin haetaan uudenlaista näkökulmaa lasten ja nuorten liikkumiseen. Viikarit vauhdissa kirjaan on koottu erilaisia, hauskoja harjoitteita, joissa korostuu liikunnan ilo ja hauskuuden löytäminen leikin, kisailun ja kamppailun kautta. Kirjan liikepankissa on paljon keskivartaloa ja ryhtiä kehittäviä harjoitteita, monen ikäisille nuorille. Harjoitteiden taustat löytyvät judosta ja telinejumpasta. Harjoitteissa painotus on 7 – 15-vuotiaissa, mutta harjoitteita voi toki soveltaa kaiken ikäisille – miniviikareista ikiviikareihin.

Viikarit vauhdissa kirjassa pureudutaan myös ohjaajan osaamisen lisäämiseen. Teksteistä löytyy teoreettiset osiot kuinka lapsi oivaltaa ja joutuu liikuntakärpäsen puremaksi. Kun ohjaaja oivaltaa, hän ymmärtää lapsen herkkyyskaudet, tajuaa ohjaustyylien merkityksiä sekä osaa tukea lapsen luovuutta ja vapaata ilmaisua ohjautuissakin harjoituksissa. Kirjan arvoa lisää se, että myös erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret liikkujina on huomioitu.

Lasten ja nuorten ohjaajilla on oiva tilaisuus saada tämä laadukas kirja omakseen sekä samalla tutustua käytännössä kirjan harjoitteisiin Lasten liikunnan seminaarissa 13. - 14.9.2008 Varalan urheiluopistolla. Seminaarin kouluttajina toimivat kirjan kirjoittajat. Vielä ehdit mukaan! Ilmoittautumislomakkeeseen pääset klikkamalla tästä. Viikarit vauhdissa sopii käsikirjaksi lasten liikuntaa ohjaaville opettajille, liikunnanohjaajille, valmentajille, päivähoidon ammattilaisille, sosiaali- ja terveysalan ammattilasille sekä lasten vanhemmille.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa