MM-kisojen arvonnat suoritettu Astanassa - Suomalaiset valmiina kisaamaan

Judon MM-kilpailut käynnistyvät Kazakstanin Astanassa maanantaina. Suomella on mukana kisoissa seitsemän judokan suuruinen joukkue.

Suomen kisajoukkueen muodostavat kaksi naista ja viisi miestä. Joukkue on suurin sitten vuoden 1992 Barcelonan olympiakisojen joukkueen (myös seitsemän urheilijaa) tällä tasolla. Judon MM-kisat käydään 24.-30. elokuuta Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa Saryarka Velodromilla.

Ensimmäisenä suomalaisena tatamille astelee maanantaina Juho Reinvall miehet -60 kg sarjassa. Tiistaina vuorossa ovat -52 kg sarjan naiset Katri Kakko ja Jaana Sundberg. Keskiviikkona ottelee -73 kg sarjassa Eetu Laamanen, torstaina -81 kg sarjassa Antti Virta ja perjantaina -90 kg sarjan kaksikkomme Jaakko Alli-Samuli Viitanen.

Sundberg avaa tuplamaailmanmestarin kanssa

MM-kisoihin osallistuu 729 judokaa kaikkiaan peräti 120 maasta. Arvonnat suoritettiin sunnuntaina.

Suomen ykkösjudoka Jaana Sundberg saa avausotteluunsa vastaansa kaksinkertaisen maailmanmestarin (2009 ja 2011), Japanin Misato Nakamuran. Voitolla vastaan asettuisi toisella kierroksella Tjumenin Grand Slamin tämän kesän voittanut Portugalin Joana Ramos.

Suomalaisten kisat avaavan Juho Reinvallin (-60 kg) avausvastustaja on isäntämaa Kazakstanin Yeldos Smetov, rankingin yhdeksäs. Voitolla vastaan toisella kierroksella tulisi voittaja otteluparista Pascal Laurent (Mauritius) - Eisa Majrashi (Saudi-Arabia).

Eetu Laamasen avausvastustaja peräti 75 osallistujan sarjassa -73 kg on turkkilainen Hasan Vanlioglu. Voitolla vastaan toisella kierroksella tulisi espanjalainen David Ramirez.

Antti Virta on yksi 76:stä judokasta -81 kilon sarjassa ja suoraan toiselle kierrokselle arvotun Virran vastustaja on kreikkalainen Alexios Ntanatsidis.

90 kiloisissa Jaakko Alli saa vastaansa ranskalaisen Alexandre Iddirin ja mahdollisella toisella kierroksella voittajan otteluparista Diego Barreto (Australia) - Islam Bozbayev (Kazakstan).

Samassa sarjassa otteleva Samuli Viitanen kohtaa puolestaan avausottelussa Serbian Aleksander Kukoljin ja toisella vastaan asettuisi voittaja parista Dieudonne Dolassem (Kamerun) - Mammadali Mehdiyev (Azerbaidjan). 

Suomalaisten avausottelut:
-52 kg (43 osallistujaa) Katri Kakko - Distria Krasniqi (KOS)
-52 kg (43 osal.) Jaana Sundberg - Misato Nakamura (JPN)
-60 kg (61 osal.) Juho Reinvall - Yeldos Smetov (KAZ)
-73 kg (75 osal.) Eetu Laamanen - Hasan Vanlioglu (TUR)
-81 kg (76 osal.) Antti Virta - Alexios Ntanatsidis (GRE)
-90 kg (62 osal.) Jaakko Alli - Alexandre Iddir (FRA)
-90 kg (62 osal.) Samuli Viitanen - Aleksander Kukolj (SRB)

Nuoruutta ja kokemusta

Suomen joukkueen valmennusjohdossa syyskuun alussa väistyvä päävalmentaja Pascal Tayot ja tehtävän ranskalaiselta vastaan ottava Jaakko Saari vastaavat kisoissa aika kaksijakoisesta joukkueesta. 

- Joukkue on todellakin kohtuullisen suuri ja kaksijakoinen: melkein puolet (Katri Kakko, Jaakko Alli, Samuli Viitanen) on nuoria judokoita, jotka kilpailevat ensimmäisen kerran tällä tasolla. Heidän mukaan ottamisella katsomme jo seuraavalle olympiaadille, Saari toteaa.

Kokeneempaa osastoa kisajoukkueessa ovat viidensiin MM-kisoihin lähtevä Jaana Sundberg, kolmansiin kisoihinsa lähtevä Juho Reinvall sekä toisiin MM-taistoihin mukaan lähtevät Eetu Laamanen ja Antti Virta.

MM-kisat ovat jaettavien mitalien ja sijoitusten lisäksi myös tärkeä osa Rion olympiakarsintoja.

MM-kisahallina toimiva Saryarka Velodrome on normaalikäytössä pyöräilyvelodromi, mutta sitä käyttää kotihallinaan myös mm. koripallojoukkue BC Astana ja se on toiminut myös Aasian kisoissa luisteluareenana. Halli vetää reilut 9000 katsojaa.

Judon MM-titteleistä on oteltu miehissä vuodesta 1956 ja naisissa vuodesta 1980 lähtien. Miehissä kisat ovat nyt järjestyksessään 30:nnet ja naisissa 21:nnet.

Judoliiton sivuilta löytyy MM-kisoihin osallistuvista judokoista henkilökortit: http://www.judoliitto.fi/olympiajoukkue/aikuiset/

MM-kisaohjelma
24.8. M-60, N-48
25.8. M-66, N-52
26.8. M-73, N-57
27.8. M-81, N-63
28.8. M-90, N-70, N-78
29.8. M-100, M+100, N+78
30.8. Joukkuekilpailu N & M 

Lisätietoja:
Jaakko Saari, valmentaja, 050-5738666
Miikka Neuvonen, toiminnanjohtaja, 050-3098249
Toni Flink, tiedotus, 040-7773396

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa