Matkalla EM-Kazaniin – Samuli Viitanen

Judoka Samuli Viitanen, 23, on Katri Kakon lisäksi ensikertalainen, joka osallistuu tuleviin aikuisten EM-kisoihin. Kisat pidetään Venäjän Kazanissa 21.–24.huhtikuuta.

Viitanen on asettanut tavoitteekseen, että olisi EM-matolla paras mahdollinen itsensä. Hän toteaa, että luonnollisesti hakee jokaisesta ottelusta voittoa.

Muun muassa nuorten Euroopan cupin kilpailuissa Viitanen on ollut hienosti toinen ja kahdesti kolmas.

- Kisat tulevat olemaan erittäin kovatasoiset. EM-kisat ovat aina kovat, mutta olympiavuosi tekee niistä tavallistakin kovatasoisemmat, Viitanen miettii.

Lajin parissa seitsemän vuotiaana aloittanut Viitanen kertoo, että hänellä on ollut pikkupojasta lähtien halu päästä kamppailemaan.

Nykyään mustavöinen, 90-kiloisissa otteleva judokan tehokkaimpana aseena on pidetty ogoshia eli lonkkaheittoa. Viitanen myös itse näkee kehittyneensä judossa.

- Vahvat isot heitot ja irtiottokyky ovat vahvimpia osa-alueitani.

Viitaselta on jäänyt kahdet EM-kisat väliin viimeisissä kisoja edeltäneissä treeneissä sattuneiden loukkaantumisten takia.

- Tällä kertaa päivä EM-joukkueen julkistamisen jälkeen loukkasin ranteeni treeneissä, jolloin jouduin olemaan viikon sivussa, Viitanen manaa.

- Nyt yritän saada kolhut paranneltua ja hiottua suorituskykyni maksimiin ennen kisoja. Ensi viikko menee Unkarin Tatassa OTC-leirillä, siellä olisi tarkoitus saada hyvät viimeiset kovat randorit kansainvälisten huippujen kanssa, hän lisää.

Viitasen uran päätavoite on vuoden 2020 Tokion olympialaiset. Vaikka judo vie paljon Viitasen vapaa-aikaa, niin ehtii nuorimies myös rentoutumaan.

-          Judo ja kauppatieteiden opinnot pitävät minut kiireisenä, mutta vapaa-ajalla hengailen kavereiden kanssa, katson elokuvia ja soittelen kitaraa, Viitanen nauraa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa