Matkalla EM-Kazaniin - Katri Kakko

Judoka Katri Kakko, 23, lähtee kuukauden päästä Venäjän Kazaniin. Hän osallistuu ensimmäistä kertaa aikuisten EM-kisoihin. Kakko ei ota paineita tulevasta.

Kakko voitti ensimmäisen EM-mitalinsa viime vuoden marraskuussa viimeisissä alle 23-vuotiaiden kisoissaan. Alle 52-kilon sarjassa kamppaileva Kakko odottaa Kazanista hyvää kokemusta.

-          En aseta itselleni tulostavoitteita, koska nämä ovat ensimmäiset kisat tällä tasolla. Lähden tekemään hyvää omaa suoritusta, Kakko toteaa.

Tällä hetkellä Kakko keskittyy harjoittelemaan lajia järkevästi. Hänellä on ennen Kazania edessään pienemmät kisat ja kolmet valmistautumisleirit, joista yhdet on ulkomailla. Kuukausi ennen kisoja keskitytään ylläpitämään kovaa kisakuntoa. Kakko pitää vahvuutenaan hyvää ottelupäätään.

-       Kuukausi ennen kisoja ei voida tehdä mitään ratkaisevaa tai mullistavaa. Edessä tulee olemaan kovatasoiset kisat, koska nyt on olympiavuosi, Kakko huomauttaa.

Judosta on tullut nopeasti Kakon laji, koska hänen isänsä perusti aikoinaan judoseuran Sodankylään, jossa myös nuorempi Kakko viihtyi.

- Olen harrastellut muitakin lajeja, mutta judo on ollut aina selvä ykkönen, Kakko naurahtaa.

Kakon elämä ei pyöri pelkästään judon ympärillä, vaan vapaa-ajalla hän rentoutuu ja rauhoittuu kotona. Nuorella judokalla on kuitenkin selvät haaveet ja unelmat.

-       Haluan mennä ja menestyä judossa niin pitkälle kuin rahkeet riittää, Kakko sanoo päättäväisenä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa