Matkalla EM-Kazaniin - Jaana Sundberg

Judoka Jaana Sundberg, 33, on kokenut ottelija. Sundberg on hallinnut pitkään Suomessa painoluokkaansa naiset alle 52 kg. Sundberg on edustamassa Suomea tulevissa EM-kisoissa, jotka ovat Venäjän Kazanissa 21.–24.huhtikuuta.

11-vuotiaana judon lajikseen valinnut Sundberg kertoo, että judoka on harvoin täysin valmis urheilija. Sundbergin vahvuudeksi voidaan sanoa fyysiset ominaisuudet. Aikuisten EM-kisoissa Sundbergin paras sijoitus on ollut viides sija, joka tuli ensimmäisen kerran vuonna 2005.

- Olympialaisten alla EM-kisat ovat varmasti kova tapahtuma. Yhtään helppoa ottelua ei ole luvassa, koska siellä tapellaan vielä täysin olympiakarsintapisteistä sekä haetaan asetelmia Rioon, Sundberg pohtii tulevista kisoista.

Treenaaminen, itsensä haastaminen ja kilpaileminen olivat Sundbergille tärkeää jo lapsena. Kazaniin hän on asettanut selkeät tavoitteet.

- Otella sellaista judoa, mihin parhaimmillani pystyn. 

EM-kisoihin on aikaa enää kaksi viikkoa. Sundberg huomauttaakin, että kunnon suhteen ehtii vain pilaamaan asioita, joten maltti on valttia.  

-      Kisat eivät omalla kohdallani tällä kertaa saa mitään erityistä valmistautumista, koska olen kiertänyt koko kevään tiiviisti karsintaturnauksissa, Sundberg kertoo.

-      Huhtikuun ensimmäisen viikon olimme Unkarissa valmistavalla leirillä muiden eurooppalaisten kanssa. Otettiin tehokkaita ottelusparreja, hän lisää.

Ensi viikon Sundberg aikoo ottaa kevyemmin. Sundbergin suurin unelma on menestyä Riossa.

- Tällä hetkellä fokus on lunastaa paikka Rion olympialaisiin. Siinä riittää tavoitetta ja unelmaa ihan riittävästi.

 Vaikka judo, kisat ja leirit vievät Sundbergin aikaa runsaasti, niin ehtii hän välillä hengähtämään. 

- Silloin harvoin, kun on vapaata niin aika menee tiiviisti perheen parissa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa