Matkalla EM-Kazaniin – Eetu Laamanen

Moninkertainen Suomen mestari judoka Eetu Laamanen, 27, on edustamassa Suomea tulevissa EM-kisoissa, jotka ovat Venäjän Kazanissa 21.–24.huhtikuuta.

Alle 73-kiloisissa otteleva Laamanen harrasti nuorempana monipuolisesti kaikenlaista liikuntaa ja kilpaili eri lajien parissa.

- Judo on aina kiehtonut ehkä juuri monipuolisuutensa takia, Laamanen paljastaa. 

Kiteeläislähtöinen Laamanen pitää vahvuuksinaan monipuolista heittovalikoimaa ja henkisiä ominaisuuksia sekä oman kropan tuntemista. Hän kuitenkin muistuttaa, että parannettavaa ja hiottavaa löytyy sekä fyysisissä ominaisuuksissa että lajitaidoissa.

Tulevia kisoja Laamanen odottaa malttamattomana. Hän kokeekin, että EM-kisat ovat judossa aina erittäin kovatasoiset, koska Euroopasta löytyy monta kovaa judomaata. 

-      Siellä tulee olemaan parhaimmisto vastassa. Arvokilpailujen järjestelyt ovat myös huippuluokkaa, joten ottelijat pääsevät nauttimaan erinomaisesta tunnelmasta.

Laamasen tavoitteet ovat selkeät – onnistuneita suorituksia ja useampia otteluvoittoja. Itse kisoihin on enää aikaa kaksi viikkoa. 

- Viimeisillä kovilla harjoituksilla pyritään saamaan paras suorituskyky esiin, jolloin omia vahvoja tekniikoita käydään läpi. Lisäksi itse ainakin pyrin pysymään positiivisena ja pitämään "mielen keviänä", Laamanen naurahtaa. 

Judon suhteen Laamasen unelmat ovat arvokisoissa ja mitaleissa.

- Haluan saavuttaa menestystä arvokilpailuissa, eli mitalin. Unelmat ovat olympialajin urheilijalla luonnollisesti kultamitalin voittamisessa olympialaisissa.

Laamanen työskenteli määräaikaisena Keliakialiitossa, joten vapaa-aikaa judon rinnalle ei juuri jäänyt. Joskus kuitenkin on aika hengähtää.

- Yleensä vapaa-ajalla rentoudun perheen ja ystävien parissa, Laamanen sanoo. 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa