Martti Puumalainen valkoisessa puvussa. Kuva: Rui Telmo Romão/EJU.

Martti Puumalaiselle pronssia alle 23-vuotiaiden EM-kisoista

Martti Puumalainen on otellut pronssille yli satakiloisten sarjassa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Venäjän Izhevskissä. Mikkelin Judoa edustavalle Puumalaiselle mitali oli uran toinen ikäluokissa saavutettu arvokisamitali. Vuonna 2013 Puumalainen oli Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla hopealla.

”Pronssimatsissa taktiikkana oli lyödä sitä kieppiä aina kun se toinen tulee kohti ja ottaa vastustajan kahvaote pois. Se onnistuikin hyvin. Sitten kun olin pari kertaa tehnyt se kiepin, niin päätinkin kääntää suuntaa ja teinkin kouchigarin. Se tippu siitä wazarilla. Mulla oli siinä kuristusote aikalailla valmiina ja mä vaan jatkoin tilanteen loppuun ja se toinen joutu luovuttaan siihen”, kertasi Martti Puumalainen pronssiottelun kulkua tuoreeltaan.

”Päivän eka matsi oli se tuttu puolalainen Majowski. Mä pidän sitä ihan suht tiukkana jätkänä. SE oli yllättävän vaikee. Mä ajattelin, että saan siitä pisteet tehtyä suht nopeesti ja se olisi ohi, mutta se venyikin golden scorelle. Sain sille pelattua ne kolme varoitusta. Ei siinä ollut mitään hätää, mutta se oli tiukempi ottelu kuin kuvittelin”, Puumalainen kertoi päivän avausottelusta.

”Semifinaaliin tuli tää Unkarin superjunnu Sipocz. Taktiikkana oli aika sama kuin pronssimatsissa eli hyvä liike ja pelata kauluksella sen lyöntejä pois ja siinä onnistuinkin. Mutta sitten se pääsi sylille ja mulla oli huono yritys päästä siitä pakoon ja se pääs runttaamaan selälleen. Se olis ollut voitettavissa, mutta nyt meni näin”, Puumalainen summasi semifinaaliottelunsa.

Puumalainen pääsi alle 23-vuotiaiden EM-turnauksen avauskierroksen vapaavuorolla. Neljännesfinaalissa hän sai vastaansa Puolan Dominik Majowskin. Kun ottelua oli käyty minuutti Majowski sai ensimmäisen varoituksen otteiden pakoilusta. Ottelu jatkui Puumalaisen hallinnassa ja kun otteluaikaa oli jäljellä reilu minuutti, Majowskia varoitettiin toistamiseen. Varsinaisen otteluajan viimeisellä sekunnilla Puumalaisen käsiheittoyrityksessä ote irtosi ja Puumalaista varoitettiin valeyrityksestä. Ottelu eteni jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli käyty pari minuuttia, Puumalainen onnistui jalkaheitossaan sen näköisesti, että ratkaiseva suorituspiste oli odotettavissa. Sen sijaan tuomari antoikin Majowskille kolmannen ja ulosajoon johtaneen varoituksen. Näin Puumalainen eteni semifinaaliotteluun.

Semifinaalissa vastustajaksi tuli Unkarin Richard Sipocz. Ottelu alkoi Puumalaisen hienoisella hallinnalla. Ennen ottelun puoliväliä Sipocz sai ensimmäisen passiivisuusvaroituksen. Seuraavassa aloituksessa molemmat ottelija hamusivat karhunhalausotetta. Tilanne päätyi Puumalaisen tappioksi, kun Sipocz onnistui pakottamaan Puumalaisen ipponin arvoisesti selälleen. Sipocz otteli lopulta sarjavoittoon.

Pronssiottelussa Puumalainen kohtasi Azaerbaitsanin Imran Yusifovin. Kun ottelua oli käyty 45 sekuntia, Puumalainen vei Yusifovin wazarin arvoisesti kyljelleen kouchigari-jalkaheitollaan. Puumalainen jatkoi tilanteen matossa tehokkaaseen kuristukseen, johon Yusifov joutui antautumaan. Näin pronssia Martti Puumalaiselle.

Päivän toinen suomalaisottelija alle 90-kiloisten Henri Hannula karsiutui avausottelustaan Bosnia-Hertzegovinan Toni Mileticiä vastaan.

Alle 23-vuotiaiden EM-kisojen tulospalvelu ja kuvagalleriat osoitteessa www.eju.net

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa