Markus Pekkolan tiedote urheilulukiohausta ja urheilupainotteisista yläasteista Pääkaupunkiseudulla

Kevään yhteishaku alkaa 1.3 ja päättyy 19.3. Urheilulukioon haetaan sähköisen haun kautta, mutta sen lisäksi Märskyn erilliset urheilun hakupaperit tulee toimittaa koulun toimistoon hakuajan päättymiseen mennessä. --------------------------------------------------------------------------------------- Yksi suomalaisen urheilun suurista haasteita on yläkouluikäisten nuorten urheiluvalmennuksen kehittäminen. Käynnistimme viime elokuussa urheiluyhteistyön Käpylän peruskoulun kanssa, joka tarjoaa kaksi aamuvalmennusta viikossa; valmennus keskittyy yleistaitoihin ja perusliikuntavalmiuksiin

Urheilulukiohaku lähestyy

Kevään yhteishaku alkaa 1.3 ja päättyy 19.3. Urheilulukioon haetaan sähköisen haun kautta, mutta sen lisäksi Märskyn erilliset urheilun hakupaperit tulee toimittaa koulun toimistoon hakuajan päättymiseen mennessä. Hakupapereita saa koulun kotisivuilta sekä Märskyn toimistosta. Kevään avointen ovien tilaisuutemme ovat jo olleet, mutta mikäli halukkaita löytyy, voi kouluun tulla edelleen tutustumaan ja osallistua vaikkapa lajinsa aamuvalmennukseen. Näistä vierailusta pyydetään ennakkoilmoittautumista lajivalmentajalle tai Simo Tarvoselle.

Märskyn tukipalvelut nuorelle urheilijalle

Märsky tarjoaa opetuksen ja valmennuksen lisäksi monipuolista tukea nuorelle urheilijalle.

Tässä lyhyesti Märskyn tukitoimista;

- Urheilijan opinto-ohjaus

Koulussamme toimii kolme päätoimista opinto-ohjaajaa. Opinto-ohjaus on keskeinen tuki urheilijalle. Erityisesti se korostuu niiden urheilijoiden osalta, jotka joutuvat urheilun takia olemaan keskimääräistä enemmän pois normaalista luokkaopetuksesta. Urheilijan opintojen suorittamisessa korostuvat suunnittelu, ennakointi, asioihin tarttuminen ja oma-aloitteisuus.

- Fysioterapia

Uintikeskuksen tiloissa toimii OMT-Klinikan urheilijaklinikka, joka on tarkoitettu palvelemaan erityisesti urheilijoita. Märskyn opiskelijoille urheilijaklinikka tarjoaa maksuttoman vastaanoton joka maanantai ja torstai klo 9-11.30. Lisäksi fysioterapeutit vierailevat valmennusryhmissä ohjaamassa urheilijoita ja valmentajia vammojen ennaltaehkäisyyn.

- Urheilulääkäripalvelut

Urheilulääkäriasema Klinikka 22 Helsingin keskustassa tarjoaa maksuttoman ensikäynnin jokaisessa urheiluvammassa Märskyn opiskelijoille. Vastaanotto koskee nimenomaan tuki- ja liikuntaelimiin kohdistuneita urheiluvammoja, mutta ei esim. flunssatapauksia.

- Henkisen valmennuksen ohjelma

Urheilupsykologi on koululla joka keskiviikko. Aamupäivisin psyykkinen valmentaja vierailee valmennusryhmissä ja vetää urheilijaryhmiä. Iltapäivisin hänelle voi varata henkilökohtaisen vastaanottoajan. Lisäksi lajikapteenit osallistuvat omaan koulutusohjelmaansa, jota vetää yritysjohdon konsultti Heikki Pajunen.

Lajikapteenien tehtävänä on innostaa ryhmäänsä kohti laadukkaampaa ja tehokkaampaa harjoittelua.

- Ravintovalmennus

Urheilijan kokkikoulu –kurssi on saanut suuren suosion ja se toteutetaan myös kevätlukukaudella. Kurssilla opetellaan ruoanlaittoa ja tutustutaan urheilijan ravitsemuksen teoriaan. Kurssia suositellaan erityisesti yksinasuville urheilijoille.

- Kansainvälisyys

Märskyllä on laaja kansainvälinen ohjelma, jonka kautta opiskelijamme pääsevät harjoitusleireille ja kisamatkoille. Ulkomaiset ystävyyskoulut tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia eri lajien urheilijoille.

- Valmennuksen teoriaopetus ja urheilijakoulutus

Urheilijakoulutus eli urheilijaksi kasvamisen tukeminen on ollut tärkeä painopisteemme jo kymmenen vuoden ajan. Kaikki urheilijamme opiskelevat valmennuksen teoriakurssin Valmennusoppi I:n. Tämän lisäksi lajikapteenien koulutusohjelma, psyykkisen valmennuksen ohjelma, huippu-urheilijoiden vierailut sekä valmentajakoulutuksemme tähtäävät siihen, että nuoren urheilijan asenne, motivaatio ja vastuu vahvistuu ja kasvaa urheilu-uran edetessä. Urheilussa kehittyminen on myös henkistä kasvamista.

Yläkoulujen urheiluvalmennus

Yksi suomalaisen urheilun suurista haasteita on yläkouluikäisten nuorten urheiluvalmennuksen kehittäminen. Käynnistimme viime elokuussa urheiluyhteistyön Käpylän peruskoulun kanssa, joka tarjoaa kaksi aamuvalmennusta viikossa; valmennus keskittyy yleistaitoihin ja perusliikuntavalmiuksiin.

Kokemukset tästä pilottihankkeesta ovat olleet erinomaisia ja tulemmekin jatkamaan yhteistyötä entistä vahvemmalla otteella. Valmisteilla on yläkouluikäisten urheiluvalmennuksen suunnitelma, jonka tavoitteena on virittää nuoren urheilijan keho ja mieli sellaiseen vireeseen, että iltaisin seuroissa tapahtuva lajivalmennus tarttuu ja kehittää urheilijaa entistäkin tehokkaammin.

Myös Kallahden peruskoulu on ilmoittanut halukkuutensa urheiluvalmennuksen aloittamiseen. Urheiluseurojen kannattaakin huomioida liikunta- ja urheilupainotteisten yläkoulujen mahdollisuudet, koska tulevaisuudessa ne tulevat tarjoamaan vahvan tuen alle lukioikäisen harjoitteluun. Mikäli kiinnostusta yläkoulun urheiluvalmennukseen jo ensi syksyä ajatellen on olemassa, niin ottakaa yhteyttä koulujen rehtoreihin.

Terveisin,
Markus Pekkola