Määttä ja Laaksonen 9. sotilaiden maailmankisoissa

Eetu Laaksonen (-60 kg) ja Arttu Määttä (-73 kg) ottelivat molemmat 9. sijoille sotilaiden maailmankisoissa Mungyeongissa.

Kirkkonummen Judoseuran Eetu Laaksonen pääsi ensimmäisen kierroksen huililla ja toisella kierroksella vastaan tuli Kenian Peter Oyugi. Eetu otti vastustajasta ensin uchimatalla yukon (5 p.) ja sitten osotogarilla ipponin (10-0). Neljännesvälierissä vastassa oli isäntämaan eli Etelä-Korean Don Kyu Hwang, joka vei Laaksosta kolmen minuutin kohdallla kataotoshilla ipponin arvoisesti. Laaksonen pääsi vielä keräilyihin, jossa ensinnä vastaan asettui Kiinan Jialiang Xie. Tasainen alku kääntyi kiinalaisen eduksi, kun ajassa 3.30 Xie vei pystytilanteen väkevästi loppuun asti mattoon jatkaen wazarin (7 p.) arvoisesti. Laaksonen kavensi vielä ottelua yukoilla ja varoituksilla mutta hyvä taistelu ei aivan riittänyt voittoon asti. Ottelun jälkeen Eetu kommentoi, että kiinalainen olisi ollut hoidettavissa mutta omia yrityksiä olisi pitänyt saada lisää. Näin Laaksosen päivä päättyi 9. sijaan.

Nummelan Judon Arttu Määttä aloitti päivän niin ikään huililla. Toisella kierroksella vastaan tuli USA:n Robert Yamashita. Arttu vei ottelun nimiinsä jatkoajan kataotoshilla irronneen yukon turvin. Semifinaaliin pääsystä Määttä otteli Mongolian Tumennasan Erdenetogtokhin kanssa. Ottelu oli Artun hallintaa ja hän johtikin ottelua varoituksilla 2-1 vielä 16 sekuntia ennen loppua. Mongolialainen hyödynsi Määtän huolimattoman puolustuksen ja kaivoi wazarin arvoisen kaadon juuri ennen otteluajan päättymistä. Harmittava lipsahdus ja tie vei keräilyihin, jossa ensinnä vastaan tuli Kiinan Alamusi. Ottelu oli väkivahvan kiinalaisen hallintaa eikä Määttä päässyt omiin otteisiin. Määttää varoitettiin shidolla ja ajassa 4.30 Alamusi heitti kiepillä Artun siltaan, josta vastustaja sai ipponin. Ottelun jälkeen Määttä harmitteli, kun semariin ja mitaliotteluihin pääsy oli ollut niin lähellä. Nyt tulokseksi jäi Laaksosen tavoin 9. sija.

Joukkueen valmentajana, Henry Lipponen, kommentoi päivän tulosta seuraavasti: "Molemmat urheilijat suoriutuivat tiukoista otteluista hienosti ja heidän suorituksista voi olla ylpeä. Kovia otteluita ja tiukkaa treeniä tarvitaan vain nuorille miehille lisää. Tällä asenteella tulevat varmasti pärjäämään.  

Kisojen kolmantena judon ottelupäivän alle 90-kiloisissa otellut Aatu Laamanen karsiutui hävittyään avausottelunsa Egyptin Adham Sholokille.

Tulokset:

M-60 kg
1. Kitadai BRA
2. Shirinli AZE
3. Hwang KOR
3. Dhouibi TUN  

M-73 kg
1. Lee KOR
2. Bana IRI
3. Rahimli AZE
3. Cavallera FRA

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa