Maailman Judopäivä maanantaina

Maailman judopäivänä 28.10, jota vietetään jokaisen maailman judokan kunniaksi kaikissa 201 kansainvälisen judoliiton jäsenmaassa Jigoro Kanon, judon perustajan syntymäpäivänä, toivomme että kaikissa suomalaisissa judoseuroissa otettaisiin alkulämmittelyksi tämä sama harjoite.

Maailmassa on 20 miljoonaa judokaa, ja vaikka judo on yksilölaji, ei sitä voi eikä tarvitse harjoitella yksin. Harjoitteen tarkoituksena on tuoda tietoisuuteen maailman judopäivä, Jigoro Kanon nimi uusillekin harrastajille ja se, että kotisaliltakin löytyy aina joku jonka kanssa harjoitella. Harjoite on sellainen että sen voi tehdä aloittelijoiden tai kokeneempien judokoiden kanssa, siinä eivät haittaa judokoiden koko- eikä ikäerot.

”Judopäivän harjoite” 20 miljoonaa judokaa

  • jokainen ottaa parin
  • parin kanssa olkapääläpsy, eli yritetään saada osuttua kädellä parin hartiaan olkapään taakse. Otetta ei saa ottaa. Kerätään kolme pistettä.
  • Kun kolme pistettä kasassa, lähdetään etsimään salista uusi pari, kumarretaan uudelle parille ja kerätään taas kolme pistettä. Kun kolme pistettä kasassa, etsitään uusi pari ja kerätään taas kolme pistettä. Tätä jatketaan niin kauan että yhteensä 30 pistettä on kasassa tai aika täynnä (5 minuuttia). Lopuksi palataan takaisin oman alkuperäisen parin luokse.
  • Kun tämä on saatu tehtyä, otetaan sama peli uudelleen muutoin samoilla säännöillä, mutta nyt saa hakea otteen judogista, jolloin harjoitteesta tulee hieman judollisempi.

Ottakaa valokuvia kun teette tätä harjoitetta. Ladatkaa Facebookiin Judoliiton sivulle tai lähettäkää vaikka sähköpostilla sanna.pyykonen@judoliitto.fi niin saadaan kaikki kuvat Facebookiin.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa