Maailman ensimmäinen Ganbaru Cup 28.5.2011 YourMove suurtapahtumassa

Ganbaru Cup oli tekniikkakilpailun virallinen ensiesiintyminen Suomessa. Ganbaru Cup keräsi 14 rohkeaa kilpailijaa. Kaksi paria osallistui sinisen vyön kategoriaan sekä kolme paria vihreän ja oranssin vyön kategorioihin. Suoritukset olivat erittäin hyviä ja osallistujien innokkuutta ja taitavuutta katsoi mielellään. Kaikki suoriutuivat omasta suorituksestaan erinomaisesti ja hyvällä fiiliksellä.

Kisan ilmapiiri oli kannustava ja rento. Kaikki keskittyivät omaan suoritukseensa ilman paineita siitä, että kisapäivä loppuu viiden sekunnin ottelemisen jälkeen suihkureissuun. Jokainen esitti vuorollaan oman suorituksensa. Osallistujat saivat osaamisestaan sekä kirjallisen että suullisen palautteen tuomareilta. On hienoa, että tämä kisa on oppimistilaisuus kaikille! Judossa tekniikoiden hyvä osaaminen on kaiken a ja o, tekee judon parissa millaista työtä tahansa. Kun tekniikat ovat hallussa, on mahdollista pärjätä shiai-kilpailuissa, vyökokeissa, katassa sekä aivan missä tahansa. On tärkeää muistaa, että jokaisen henkilön on tässä maailmassa löydettävä se oma juttu ja on hienoa, että judolla on tarjota erilaisia osallistumismahdollisuuksia erilaisille ihmisille. Tehdään yhdessä tulevaisuuden judosta monipuolista ja kaikille avointa!

 

Ganbaru Cup eli tsemppicup 

Ganbaru tarkoittaa tsempiä. Juuri sitä tämä kilpailu on! Tekniikkakilpailua on työstetty Suomessa kolmen vuoden ajan: on opeteltu toimintamallia, tekniikoita sekä niiden pisteyttämistä. Kehitystyössä oleva porukka on tehnyt paljon töitä, mikä on ollut mukavaa. Nyt oli aivan mahtavaa, että pitkäjänteisen työn tulos saatiin valmiiksi näin hienossa tapahtumassa kuin YourMove!

Mikä tekniikkakilpailu on? Tekniikkakilpailussa tavoitteena on esittää mahdollisimman puhtaasti tehtyjä tekniikoita. Heittojen tekemissä saa ja pitääkin näkyä suorittajan oma käsiala, sillä ihmiset ovat yksilöitä. Suoritukseen kuuluu kolmesta neljään pakollista tekniikkaa sekä saman verran vapaavalintaisia tekniikoita. Tekniikat tehdään liikkeestä molemmille puolille. On suositeltavaa, että tekniikoissa hyödynnetään erilaisia liikesuuntia. Heittoihin on hyvä lisätä jokin juju: esimerkiksi vastaheitto, kombinaatio tai poikkeava liikesuunta. Jokaisen henkilökohtainen suoritus arvioidaan ja lopuksi parin saamista pisteistä lasketaan keskiarvo, jonka perusteella selviää voittaja.

Tulokset:

Sininen, 2. kyu:

1.       Emil Tolvanen (Tikkurilan Judokat, TIK) ja Nikolai Huttunen (TIK)
2.       Essi Holopainen (TIK) ja Anni Nykänen (TIK)

Vihreä 3. kyu:

1.       Anni Westerberg (Shirokawa, SRO) ja Ida Westerberg (SRO)
2.       Veikko Korhonen (SRO) ja Julia Junttila (Pingviinit)
3.       Anssi Ahonen (Jigotai, JIG) ja Olli Syrjälä (JIG)

Oranssi 4. kyu:

1.       Marko Kosonen (SRO) ja Minttu Ojanen (SRO)
2.       Olli Syrjälä (JIG) ja Anssi Ahonen (JIG)
3.       Niki Ojanen (SRO) ja Teemu Kauppinen (SRO)

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa