Lontoon olympiatatami on testattu

Olympiajudon esikisatapahtuma pidettiin kuluneena viikonloppuna Lontoon ExCell areenalla, joka toimii myös judon kisapaikkana ensi kesän olympialaisissa. Testikilpailussa järjestäjät harjoittelevat ja testaavat järjestelmiään päätapahtumaa varten.

Testiturnauksessa oteltiin vain kahdessa naisten ja kahdessa miesten painoluokassa. Naisten sarjat olivat -57 ja -70 kiloa, ja miehillä -73 ja -90 kiloa. Varsinaisten olympialaisten tapaan molempina päivinä oteltiin yhdessä miesten ja yhdessä naisten painoluokassa. Kilpailijoita oli saapunut paikalle 23 eri maasta yhteensä 89. Järjestävällä maalla oli sarjoissa useampia ottelijoita.

Suomea tapahtumassa edustivat alle 73-kiloisten kilpajudoka Eetu Laamanen sekä päävalmentaja Mika Mukkula.  Joukkueen akkreditointi, arvonnat sekä punnitus tapahtui ExCell areenassa, viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellistamme. Kilpailuissa sallittiin kilpailijoilla yhden kilon ylipaino.

Eetu Laamasen kisapäivä alkoi luovutuksella kun togolainen vastustaja jätti saapumatta kisapaikalle. Ensimmäisessä varsinaisessa ottelussaan Eetu taisteli voiton britti Alex Farbonista. Otteluissa ei suorituspisteitä jaettu, vaan Eetu hoiteli ulottuvan vastustajansa aktiivisella ottelutyylillä ajaen hänelle kaksi varoitusta. Toisessa ottelussa sarjan suvereenisti voittanut Brasilian Mendonca pyöritteli Eetusta 10-0 voiton jalkapyyhkäisyllä. Pääsystä pronssiotteluun Eetu kävi keräilyssä tiukan ja tasaisen taistelun Italian Scolloa vastaan. Eetu hallitsi ottelun alkua ja siirtyi 5-0 johtoon vastaheitolla ensimmäisen minuutin jälkeen. Italialainen tasoitti haraigoshilla ottelun puolenvälin tienoilla. Ottelun viimeisellä puoliminuuttisella Scollo kuittasi Eetun väsyneen gouchigarin vastaheitolla ja ottelu päättyi 10-0.

”Hyviä peruskuntokauden otteluita hyviä vastustajia vastaan. Takana on kova harjoituskausi ja terävyys on hukassa, mutta sopivan tasoinen turnaus minulle”.  Eetun virallinen sijoitus oli 7. Sarjassa oli mukana 26 ottelijaa.

Samaan aikaan judoturnauksen kanssa oteltiin myös taekwondon esiolympiaturnaus viereisessä hallitilassa. Massiivisella ExCell-areenalla riitti muitakin samanaikaisia tapahtumia mm. paikallinen talentkilpailu. Messuhallimaisella, kymmenkunta erillistä halliosastoa käsittävällä areenalla pidetään olympialaisten aikaan kaikkien kamppailulajien lisäksi mm. painonnostokilpailu.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa