Laamasen otteluvoitto jäi ainoaksi EM-Bakussa

Eetu Laamanen aloitti Euroopan kisojen yhteydessä käydyt EM-kisat voitokkaasti. Tampereen Judon 24-vuotias mies kukisti ipponilla ajassa 3:27 Viron Kunter Rothbergin.

Tampereen 2006 EM-kisoissa ainoan arvokisamitalinsa tähän mennessä ottanut 31-vuotias Rothberg hallitsi ottelua alkuun saatuaan yukon ja waza-arin arvoiset suoritukset. Vain 20 sekuntia virolaisen jälkimmäisen suorituksen jälkeen Laamanen kuitenkin onnistui ipponin arvoisesti kosotogakessaan. 

- Eetu ei päässyt alussa sylille ja virolainen pääsi pyöräyttämään pari kertaa. Sen jälkeen Eetu haki rohkeammin sylille ja onnistuikin siinä, valmentaja Markus Pekkola analysoi.

- Odotetunlainen kamppailu. Tiesin, että kaveri tulee kovaa ja varoituksia tullaan jakamaan. Myös se oli odotettua, että ottelun edetessä se kääntyy minulle.

Viimeksi miehet ottivat yhteen Tampereen Euroopan Cupissa viime vuoden syyskuussa, jolloin Laamanen voitti finaaliottelun.

Laamasen toinen vastustaja oli portugalilainen Jorge Fernandes. Laamanen hävisi miesten edellisen kohtaamisen Fernandesille viime vuoden helmikuussa Pariisin Grand Slamissa. Tällä kertaa portugalilainen oli parempi yukolla.

Laamanen oli ottelussa hallitseva osapuoli ja portugalilaisen varhaisen varoituksen myötä kiinni voitossa aina viimeiselle puoliminuuttiselle asti. Fernandesin yuko tuli ajassa 4:41,

- Taktiikka piti hyvin. Tiesin, että kaveri yrittää matalia heittoja. Pääsin niitä blokkaamaan kauan ihan hyvin. Varoitusta oli varmasti ilmassa minullekin lopussa. Vähän ilmeisesti tuli lopussa aloituksesta eri tavalla ja teki uhrautumisheiton, jossa minun kylki sitten kastui, Laamanen kertasi.

Virran kohtaloksi uchimata

Antti Virran kohtaloksi tuli pieni oma virhe, josta italialainen vuoden 2009 EM-hopeamies Antonio Ciano käänsi ipponilla ottelun voitoksi. Ciano onnistui uchimatassa Virran harmiksi.

28-vuotias Virta oli ymmärrettävän pettynyt 3:12 kestäneen ottelun jälkeen.

- Alku oli ihan kohtuu tasaväkistä, mutta sitten tuli se yksi virhe.

Lähdin vaihtamaan otetta, vähän ehkä liian helposti lähti siitä. Olisi ehkä pystynyt laittamaan siihen kampoihin. Ei jäänyt hyvä maku, Virta murehti.  

Antti Virran video

https://youtu.be/txDYcKWm65Y

Eetu Laamasen video

http://youtu.be/gOu99u2fLU8


Uutiskategoria

Jaa Facebookissa