Laamanen ja Barton 16. joukossa Universiadeissa

Tampereen Judon Aatu Laamanen (-90 kg) kohtasi ensimmäisellä kierroksella USAn McGintyn. Laamanen otti ottelun lopussa jenkistä uchimatalla 7 pistettä jatkaen siitä suoraan sidontaan 10-0. Toisella kierroksella vastaan tuli Singaporen Low. Ottelu oli Laamasen hallintaa, sillä Low laputettiin passiivisuudesta pihalle ajassa 2:40. Sitä ennen Aatulla oli alla osotosta waza-ari. 

Kolmannella kierroksella vastassa oli Alankomaiden Harder. Ottelun alkupuoliskolla hollantilainen pääsi matossa hyökkäämään vahvalla rullilla sidontaan ja Laamaselle tappio 0-10. Vastustajan hävittyä seuraavassa ottelussa lohkofinaalin, Laamasen kisat päättyivät jaettuun 16. sijaan. 

- En ollut tyytyväinen, miten ottelut päättyivät. Vika matsi jäi hampaankoloon. Jos sen olisin voittanut niin oisin ollut tyytyväinen päivän otteluihin, totesi Laamanen kisapäivän päätteeksi.

Kirkkonummen Judoseuran Alexandra Barton (-63 kg) kohtasi ensimmäisellä kierroksella Chilen Orellana Rojaksen. Ottelu oli Allun täyttä hallintaa neljän waza-arin ja lopulta ottelun päättäneen sidonta-ipponin arvoisesti. Toisella kierroksella vastassa oli Kroatian Blagojevic. Allu aloitti hyvin ja ottelu eteni tasaisesti viimeiselle minuutille saakka kunnes kroatialainen pääsi ensin heittämään jalkakoukulla waza-arin arvoisesti. Matossa jatkunut tilanne päättyi kroatin käsilukkoon 0-10. Blagojevicin hävittyä lohkofinaaalin, Allun ottelut päättyivät niinikään jaettuun 16. sijaan.

- En välttämättä ollut tyytyväinen sijoitukseen mutta siihen oon, miten otin kroatialaista vastaan. Hän on pärjännyt viime aikoina hyvin Eurooppa Cupeissa, joista noustaan aikuisten maailman ranking-kisoihin, totesi Allu kisojen jälkeen.

Joukkueen valmentajana matkassa oleva Jaana Sundberg kommentoi päivää seuraavasti: "Minimitavoite (sijoittuminen 16 parhaan joukkoon) täyttyi molemmilla mutta heillä oli myös edellytykset edetä kaaviossa eteenpäin. Tappio-otteluiden ottelut olisi olleet voitettavissa. Aatu nukahti mattotilanteen ja kaveri pääsi ottamaan tiukan sidonnan. Allu taas oli hyvin mukana matsissa ekat kolme minuuttia ja otti pari kertaa melkein pinnat mutta kaveri sai käännettyä ottelun itselleen 7 pinnan heitolla ja mattojatkon käsilukolla."

Huomenna judokoillamme on välipäivä ja keskiviikkona ottelevat Joen Yawaran Otto Koponen (-60 kg) ja Kerimäen Judonokon Marianne Kosonen (-48 kg).

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa