Koyaman Kietäväinen ilahdutti SM-hopeallaan

Judon SM-kisat

Lappeenranta

Matti Tieksola


Koyaman 20-vuotias Viljami Kietäväinen oli judon SM-kilpailujen raskaan luokan valopilkku.  Kietäväinen kamppaili ensimmäistä kertaa aikuisten SM-kisoissa ja otti heti hopeaa.  Rovaniemeläisen otteet herättivät jopa päävalmentaja Mika Mukkulan suitsuttamaan kehuja.

-   Iso mies ja matsaa noin hienosti.   Harvoin olen nähnyt raskaan luokan kilpailijan tekevän tuollaista pystystä tehtyä olkaheittoa.  Viljami oli hieno tuttavuus, Mukkula ihasteli koyamalaista.

Kietäväinen viskeli alkuotteluissaan vastustajiaan mennen tullen.  _ En minä muista mitä niissä tapahtui, Viljami yritti ensiksi vaatimattomuuttaan unohtaa matsien tapahtumat.  Pienen tinkaamisen jälkeen muisti palautui.

-   Sain onnistumaan heittoja ja sidontoja.  Jotain minä siellä tein.  Olin opetellut niskaotteeseen vastaliikkeen ja hyvin se tuntui pelaavan.  Sääntömuutokset ovat myös muokanneet tekniikkaa.

Finaalissa oli vastassa Rauman Tuure Toivola.   Pistesuorituksia ei saatu aikaiseksi, mutta valitettavasti Kietäväinen keräsi kaksi passiivisuusvaroitusta ja niiden turvin kulta matkasi Raumalle.

-    Minulla loppui kunto.  En jaksanut painaa.  Olen nostanut puntteja paljon ja se on vienyt ominaisuuksia väärään suuntaan.  Kesällä pitää kohottaa kuntoa, jotta jaksan matsit vihellykseen asti, Viljami Kietäväinen kommentoi.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa