Kosonen ja Koponen voittivat kertaalleen universiadeissa

Otto Koponen (-60 kg) ja Marianne Kosonen (-48 kg) voittivat molemmat yhden ottelun Taipein universiadeissa keskiviikkona. Koponen påäsi kokeilemaan tappionsa jälkeen vielä keräilyjä, mutta sielläkin tie nousi pystyyn.

Avausottelussaan Marianne Kosonen kukisti jatkoajalla onnistuneella käsilukolla ipponin arvoisesti Turkin Gul Sentürkin. Hollannin Suzanne Zegers oli kerimäkeläistä parempi toisessa ottelussa voittaen sen waza-arilla.

- Ensimmäiseen otteluun olen tyytyväinen, turkkilainen on kova nimi GP-kokemuksella. Jännitin, vaikka tiesin mitä hän tekeekin. Luotto omaan tekemiseen kasvoi matsin aikana ja huomasin, että vastustaja hyytyy. Hän herpaantui hetkeksi jatkoajallla ja sain käsilukon, Kosonen kertasi ensimmäistä otteluaan.

- Toinen matsikin olisi pitänyt voittaa. Siihen sattui pieni moka, en ollut huolellinen ja siitä tuli kuittaus. Takaa-ajoasema on minulle vaikea.

- Tavoite olisi ollut päästä seuraavalle kierrokselle olympiahopeamitalistia, korealaista Bokyeong Jeongia vastaan. Olisi saanut tuntuman maailman todellisesta huipusta, Kosonen jutteli.

Otto Koponen avasi kisat kovalla taistelulla Intian Ajayta vastaan voittaen sen waza-arilla. Toisessa ottelussa Japanin Taikoh Fujisaka oli parempi voittaen ipponilla vajaassa kolmessa minuutissa. Keräilyissä Koponen sai vastaansa Ukrainan Bekirbek Morgoyevin, joka voitti ottelun sidonnasta tulleella ipponilla.

- Pettynyt olen, olin erittäin huono päätösmatsissa. Japanilaista vastaan olin huonompi, siinä ei mitään muuta. Kaveri repäisi oteet irti ja teki liikkeet itse.

- Ukrainalainen olisi pitänyt keräilyissä voittaa. Jos se olisi hoitunut, olisin voinut olla kisoihin tyytyväinen. Lähdin yrittämään hötäkässä heittoa ja sieltä tuli pelkkää takkia mukaan. Siitä tipuin sitten suoraan sidontaan.

- Suuri kiitos lääkärillemme Rauno Elokiurulle, joka oli loistava sparriapu entisenä universiadijudokana.

Kaikki universiadien neljä suomalaisjudokaa voittivat yhden ottelun.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa