Kuva: Olympiakomitea (Baku 2015)

Kohti MM-Astanaa: Jaana Sundberg "Odotan, että pystyn matsaamaan vuoden parhaat otteluni"

Juttusarjamme Astanan MM-kisoihin lähtevistä judokoistamme käynnistyy naisten -52 kg sarjan Jaana Sundbergilla, joka lähtee nyt viidennen kerran maailmanmestaruuskisoihin. Sundbergin tilillä on judohistoriamme toiseksi paras MM-sijoitus: viides (2013).

Jaana Sundberg
Syntynyt: 2.4.1983 (32-vuotias)
Pituus: 164 cm
Painoluokka: 52 kg
Seura: Riihimäen Judoseura
Valmentaja: Jukka-Pekka Jokinen
Ammatti: Liikunta-aliupseeri
Paras liike: Uchi-mata
5. MM-kisat (2009 2.kierros, 2010 1.kier., 2011 1. kier., 2013 viides)

Maailmanranking: 18. (3.8.2015)

Riihimäen Judoseuraa edustava Jaana Sundberg syntyi Riihimäellä 1983. Nykyisen seuran lisäksi hän on edustanut urallaan Judo Club Raahea vuosina 2006-2008. Koko uralla hänellä ei ole ollut muita valmentajia kuin nykyinen eli Jukka-Pekka Jokinen. Ymmärrettävästi Jokinen onkin eniten hän uraansa vaikuttanut henkilö.

- Hän on valmentanut mua koko urani, menneet 20 vuotta ja opettanut sen, mitä kansainvälinen menestys judossa vaatii, Jaana kiittelee.

Jaana pitää parhaana saavutuksenaan urallaan tähän mennessä Pariisin Grand Slamin kakkostilaa 2014 sekä vuoden 2013 MM-kisojen viitostilaa.

Valmistautuminen kohti Astanan MM-kisoja on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin. Kisasin juhannuksen jälkeen kolme turnausta ja otteleminen parani turnaus turnaukselta. Kisablokin jälkeen olen leireillyt tiiviisti ulkomailla ja Astanaa edeltävät pari viikkoa viimeistellään kotimaassa.

Vastaus odotuksiin MM-tatamilla on kokeneen urheilijan mallinen.

- Odotan, että pystyn matsaamaan vuoden parhaat otteluni. Rion olympialaisia ajatellen Astana toimii kovimpana karsintaturnauksena. Siellä on isoja pisteitä jaossa, mutta totta kai pelkät MM-mitalitkin on kovaa valuuttaa. Uskon, että siellä nähdään hienoa judoa. 

Sarjan -52 kiloa kovimmat nimet ovat Jaanan listalla tuttuja.

- Polvileikkauksesta toipuva Kosovon Majlinda Kelmendi [maailmanranking 2] on ehdoton ykkössuosikki siitä huolimatta, ettei hän ole ottanut yhtään turnausta tänä vuonna. Alkukesästä kohtasin hänet kansainvälisellä leirillä ja jo tuolloin hän tuntui olevan iskussa. 

- Muut suosikit ovat Japanin Misato Nakamura [18] ja Yuki Hashimoto [6], brassien Erika Miranda [4] sekä Kiinan Ma Yingnan [7]. Ja totta kai Euroopan rankingkärki Andreea Chitu [1] (Romania), Mareen Kräeh [5] (Saksa), Natalia Kuziutina [3] (Venäjä), Jaana luettelee.

Teksti: Toni Flink (13/8-2015)

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa