Kohti MM-Astanaa: Antti Virta - ”Todella tärkeät kisat ajatellen rengaskisoja”

Astanan MM-kisat ovat tamperelaiselle Oulun Judoseuraa edustavalle Antti Virralle uran toiset maailmanmestaruuskilpailut. 2010 kohtaloksi tuli tappio avausottelussa, nyt haetaan tietysti parempaa menestystä Kazakstanista.

Syntymäaika, -paikka: 18.3.1987 Oulu
Kotipaikka nyt: Tampere
Pituus: 181 cm
Painoluokka: -81 kg
Seura: Oulun Judokerho
Valmentaja: Tapio Mäntymäki
Ammatti: Rakennusinsinööri
Paras liikkeesi: Tai-otoshi
Paras saavutuksesi judossa: Maailman cupin ja Euroopan cupin 5. tilat sekä alle 23-vuotiaiden EM-kisojen 5. tila.
Maailmanranking: 171. (3.8.2015)

Tampereella jo 12 vuotta asunut Antti Virta on edustanut koko uransa ajan Oulun Judokerhoa. Miehen valmentajana toimii Tapio Mäntymäki ja entisiä valmentajia ovat Esa Paloniemi, Pauli Ängeslevä, Kati Hämäläinen-Myllymäki ja Rami Myllymäki.

-  En pysty nimeämään yhtä ainutta henkilöä, joka olisi vaikuttanut uraani eniten. Kaikki valmentajat ovat vaikuttaneet valtavasti judouraani suunnittelemalla harjoitukseni. Hyvät treenikaverit ovat sparranneet ja haastaneet harjoituksissa aina kovempiin suorituksiin. Omat perhe on ollut taustalla henkinen tuki, joka on auttanut vaikeiden aikojen yli, Antti jakaa kiitosta.

Valmistautuminen MM-kisoihin on sujunut Antilta mainiosti poislukien pieni sairastelu.

- Valmistautumisleirit ulkomailla sujuivat hyvin. Kovia treenimatseja ja happokuntopiirejä on otettu kovilla tehoilla. Määrää toisaalta on laskettu, ettei mene tukkoon. Nyt ennen kisoja on ollu pikku nuhaa päällä mutta se vain herkistää.

Astanan kisojen tasoa Antti ylistää, kuten myös niiden tärkeyttä ajatellen ensi kesän Rion olympialaisia.

- Nämä on yhdet kovimmat kisat tällä olympiadilla. Täällä pitää pärjätä jos mielii rengaskisoihin. 

Oman sarjansa (-81 kg) kovimpina niminä suomalainen pitää Georgian rankingykköstä Avtandili Tchrikishviliä ja Venäjän Ivan Nifontovia.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa