KJK:n Kettunen jälleen viides

Judon SM-kisat

Lappeenranta

Matti Tieksola


Viikonvaihteessa pidettävien judon SM-kilpailujen avauspäivänä oteltiin niin naisten kuin miestenkin henkilökohtaiset painoluokat.  Sunnuntaina ovat joukkuekisat, johon Pohjois-Suomi asettaa oman naisten joukkueen. Lisäksi Oulun Judokerholla on mahdollisesti miesten joukkue, mutta sen kohtalo ratkeaa lopullisesti vasta punnituksessa.

Kajaanin Judokerhoa edusti lauantaina ansiokkaasti Markus Kettunen valmentajanaan aikoinaan EM- ja olympiakisoissa Suomea edustanut Marko Korhonen.

Kettusen painoluokassa alle 66-kiloa oli kolmetoista muuta mitalinkiilto silmissä kamppailevaa judokaa. Kettusen kiilto riitti täällä kertaa viidenteen sijaan.

Ensimmäinen vastus oli Helsingin Judo Sportin Remo Villanello. Matsi venyi aina jatkoajalle, jossa Kettunen nimensä mukaista viekasta eläintä mukaillen ajoi Villanellolle kaksi varoitusta.

-    En saanut pistesuorituksia, mutta kyllä jatkoajalla piti ajaa kaverille varoitukset.  Toinen ottelu oli samanlainen.  Sain jatkoajalla ajetuksi Hämeenlinnan Sikko Kaewasalle kaksi varoitusta, Kettunen kertoi taktiikastaan.

Seuraavassa ottelussa haettiin jo paikkaa finaaliin.  Vastaan asteli Riihimäen Valtteri Jokinen, joka on yhtä luokkaa alempana menossa vahvasti Lontooseen.  – Minusta matsi oli tasainen pari minuuttia, mutta sitten Jokinen sai suorituksen ja sen perään sidonnan.  En päässyt paketista pois.

Tappion myötä Kettunen pääsi pronssiotteluun yhdessä Lahden Tatu Saarisen kanssa. Taistelu mitalista päättyi lahtelaisen voittoon täysin pistein.  – En saanut tehoja irti.  Saarinen kuittasi pisteet matossa, Kettunen kommentoi.  Näin Kettusen sijoitukseksi tuli jaettu viides tila.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa