Kilpailumääräykset vuodelle 2021 julkaistu

Judoliiton alaista kilpailutoimintaa ohjaavat kilpailumääräykset vuodelle 2021 on julkaistu. Kilpailumääräyksiä päivitetään vuosittain.

Tärkeimmät muutokset vuoden 2021 kilpailumääräyksissä ovat:

Kurinpitoon ja dopingiin liittyviä pykäliä on muutettu vastaamaan Judoliiton ja koko urheiluyhteisön 1.1.2021 voimaan astuvia sääntöjä.

Samurai Cup on nyt kategorisoitu liiton järjestämäksi arvokilpailuksi. Samalla Samurai Cupin pistelaskentaa on selkeytetty ja uudistettu. Nuorten SM-kilpailut eivät ole enää osa Samurai Cupia.

Kilpailujen jälki-ilmoittautumisista on poistettu korotetut maksut.

Jatkossa kisoissa toimivan tuomarin tulee olla liiton jäsenseuran jäsen tai ulkomaalaisen liiton jäsenseuran jäsen.

Liiton arvokilpailuihin on kirjattu, että urheilijan henkilökohtaisen valmentajan tulee aina päästä valmentaman ottelijaansa ilman pääsymaksua.

Alle 18- ja 15-vuotiaiden punnitusten sääntöjä on selkeytetty.

Lisäksi on tehty pieniä korjauksia kisojen valvojan ja kilpailun juryn vastuisiin, sijoitteluihin ja ottelujärjestyksiin sekä tarkastuspunnitukseen.

Tutustu kilpailumääräyksiin 2021 tästä.