Kazanista kirvelevät tappiot ensimmäisistä otteluista

Ensimmäisenä tatamille tallusteli Roope Korhonen, joka sai siis vastaansa Bulgarian Hristovin, joka on nuoresta iästään huolimatta kiertänyt näitä kovia Grand slam kisoja urakalla. Urakaksi muodostui myös hänen ensimäinen ottelunsa Roopea vastaan. Roope piti aktiivisuutta yllä hyökäten käytännössä joka aloituksessa. Bulgarialainen vastaavasti otteli selvästi sitä “oikeaa paikkaa” odottaen. Kauan odotti tuomarikin ennenkuin antoi Hristoville ensimmäisen shidon passivisuudesta. Tämä tapahtui vasta noin puolentoista minuutin kohdalla. Roope sai vielä reilu minuutti ennen loppua shidon väärästä otteesta ja näin mentiin jatkoajalle molemmilla keltaiset laput taulussa. Roope painoi kyllä töitä koko ajan, mutta Hristov alkoi piristymään ja tekemään myös yrityksiä tasaisin väliajoin. Hristovin nopea ja matala Tai-otoshi pudotti Roopen aina mahalleen ja sehän näyttää tietty pahalta, mutta melkein ainoa tapa torjua siinä vaiheessa kun kaveri on jo sisällä heitossa. Tämä kuvio alkoi toistumaan sitten useammin ja Roope sai ensimmäisen passivisuusvaroituksensa vasta kun ottelua oli käyty 5.47. Reilu minuutti tästä Roope sai kolmannen varoituksensa ja Hristov jatkoi toiselle kierrokselle.

Oskari Mäkiselle tulikin vastaan Kirgistanin hieman tuntemattomampi Masabirov, joka linttasi Heydarovin ura-nagella ipponin arvoisesti tatamiin. Heydarov on kyllä kova luu, mutta uudessa sarjassa -81 kg ei ole tullut samanlaista menestystä kuin sarjaa alempana. Oskari lähti samalla spiriitillä matsiin kuin Roopekin ajaen Masabiroville jo kaksi shidoa passivisuudesta. Ottelua oli jäljellä 37 sekuntia kun Kirgistanin poika kiskaisi upean uchi-matan ipponin arvoisesti ja eteni kirguen jo kolmannelle kierrokselle. Piinasipa vielä finaaliin edennyttä Venäjän Khubetsovia 3 minuuttia jatkoajalla ennen kuin suorastaan lentoon lähteneet kisat päättyivät hänen osalta. Tämä osoittaa sen, että mitaleita ei ole koskaan jaettu ennenkuin matsit on oteltu. Loistava esimerkki löytyy myös tästä sarjasta kun ykkössijoitettu ja suurin ennakkosuosikki Israelin Muki (maailman ranking 2.) putosi ekassa matsissaan Uzbekin kaverille. Eli Mukile tuli tasan yhtä monta matsia kuin suomalaisille:

Alle 73 kg sarjassa otettava nostona myös Faye Njie, joka edustaa nykyään Gambiaa, mutta treenailee paljon maajoukkueen kanssa kotona Suomessa ollessaan. Faye sai vastaansa Italian Espositon ja vääntö oli tiukkaa. Faye sai shidon passivisuudesta ajassa 1.40 ja ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Puoli minuuttia ennen loppua Esposito teki polvi seoi-nagen ja tuomari näytti waza-aria. Hetken kaverit ehtivät jatkaa matsia kunnes piste kumottiin. (Outoa että matsi jatkuu jos tarkistellaan videota samalla) Matsi meni jatkoajalle ja Faye sai vielä toisenkin varoituksen. Muutama sekunti tämän jälkeen Faye vei sumi-gaeshin loppuun asti ja sai voittoon tarvittavan waza-arin. Seuraavalla kierroksella Faye joutui Kazakstanin Smagulovin todella tiukkaan sidontaan ja näin myös Fayen matsit päättyivät tältä päivältä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa