Kazanin EM-kisoihin viiden urheilijan joukkue

Judoliiton valmennusvaliokunta on valinnut judon EM-kisoihin Venäjän Kazaniin 21.-24. huhtikuuta viiden urheilijan suuruisen joukkueen.Kisapaikkana Kazanissa on Tatneft Arena.

Suomea edustavat EM-kisoissa Juho Reinvall (-60 kg), Eetu Laamanen (-73 kg), Samuli Viitanen (-90 kg), Jaana Sundberg (-52 kg) ja Katri Kakko (-52 kg).

Juho Reinvallille EM-kisat ovat jo uran seitsemännet ja kaksi kertaa viidenneksi yltäneelle (2009 ja 2011) Jaana Sundbergille kuudennet. Eetu Laamanen ottelee nyt neljänsissä yleisesn sarjan EM-kisoissaan, kun taas Samuli Viitanen ja Katri Kakko ovat ensikertalaisia.

Päävalmentaja Jaakko Saari:

- Joukkueessa on mukana kokemusta ja nuoruutta, kun kaksi ensikertalaistakin valittiin. Jaana Sundberg on mukana todennäköisesti viimeisissä EM-kisoissaan ja samalla Katri Kakko ensimmäisissään, joten naisissa on selkeä ”kapulanvaihto” tapahtumassa.

- Miesten puolella Samuli Viitanen pääsee nyt ensimmäisiin EM-kisoihin, kun viime vuoden Bakun EM:t jäivät valituksi tulemisen jälkeen väliin peukalovamman takia. 

- EM-kisat olympiadin viimeisenä vuonna ovat takuulla erittäin kovatasoiset, kun jaossa on vielä olympiapisteitäkin. Meiltä olympiapisteitä janoavat edelleen Juho Reinvall ja Jaana Sundberg.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa