Emilia Kanerva odottaa pääsyä ottelualueelle Budapestissa.

Kanervalle tappio tasaisessa ottelussa MM-tatamilla

Kanerva johti Mongolian Baldorjia vielä 15 sekuntia ennen loppua.

Suomen 18-vuotias Emilia Kanerva otteli tasapäisen ottelun MM-kisoissa Budapestissa alle 63 kilon painoluokassa. Se päättyi  lopulta tappioon, joten ensimmäinen oppimatka aikuisten arvokilpailuihin jäi yhden matsin mittaiseksi.

Kanerva oli arvottu suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan tuli Mongolian 23-vuotias Mungunchimeg Baldorj. Kanerva pääsi ottelun mittaan hyvin sisään lempiheittoonsa sodetsurikomikoshiin, mutta ei saanut vastustajaa kunnolla lentoon. Mongolialainen teki uchimataa, mutta hänkään ei onnistunut aivan pisteiden arvoisesti.

Viimeiselle minuutille tultaessa Kanerva johti varoituksella. 15 sekuntia ennen loppua Baldorj onnistui ottamaan suorituksen haraimakikomilla ja sai sen jatkoksi Kanervan sidontaan.

Baldorj voitti myös seuraavan ottelunsa ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Hänet nähdään illan otteluissa taistelemassa pääsystä pronssiotteluun.

Vaikka Kanervan ilme loppukumarruksessa oli surkea, kokemus oli hänen mukaansa lopulta hyvä ja toi lisää itseluottamusta. 

"Ei tullut 100-0 turpaan vaan matsi oli oikeasti voitettavissa. Eli aikuisten kärki ei ole niin hirvän kaukana. Vastustaja oli Aasian kakkonen ja GP-mitalisti kuitenkin."

Baldorjilla on taskussaan yksi Grand Prix -kilpailun voitto ja hän oli ennen tätä kilpailua maailmanrankingissa sijalla 18. Kanervalla ei ole vielä lainkaan sijoitusta aikuisten rankingissa, sillä hän on tähän asti keskittynyt ottelemaan alle 21-vuotiaiden painoluokassa. 

Myös valmentaja Markus Pekkola oli tyytyväinen, vaikka voitto jäi saamatta.

"Vahva esitys ensikertalaiselta. Hienoinen johtoasemakin puolenvälin jälkeen oli, kun vastustaja sai passiivisuusvaroituksen. Pisteen paikkoja oli molemmilla."

"Lopussa Mongolialainen onnistui paremmin sekoittamaan pakkaa. Hän pääsi lähelle ja hyökkäsi ulkopuolelta, kun siihen asti kaikki yritykset olivat tulleet jalkojen väliin."

Tässä Pekkola näki kehityskohteen myös omalle valmennettavalleen. "Rytminvaihdoksia ja moniulotteisempaa hyökkäämistä, useampaan kuin yhteen suuntaan".

Seuraavan kerran Emilia Kanerva nähdään ottelemassat alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa kahden viikon kuluttua. 

Aikuisten MM-kisoissa Budapestissa astuvat huomenna tatamille alle 90 kilon sarjassa suomalaiset Jaakko Alli ja Samuli Viitanen.

 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa