Kanerva ja Korhonen viidensiä Prahan olympiakarsintaturnauksessa

Emilia Kanerva ja Roope Korhonen sijoittuivat viidensiksi Prahassa käytävässä European Open -turnauksessa, joka on osa Tokion olympiakarsintaa.

Alle 73-kiloisissa Roope Korhonen avausottelun vastustajaksi tuli Hollannin Jelle van Teijlingenin. Korhonen sai ottelun alussa hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi ja van Teijlingeniä varoitettiin passivisuudesta, kun ottelua oli käytä puolitoista minuuttia. Ottelun puolivälissä Korhonen onnistui jalkaheitossaan wazarin arvoisesti. Aivan viime hetkillä Korhosella oli lupaavan näköinen käsilukon yritys, jolla sai pelattu loput sekunnit kellosta pois. Näin voitto Korhoselle.

Toiseen otteluun Korhonen sai vastaansa Tsekin Eduard Zdenovecin. Kun ottelua oli käyty puolitoista minuuttia, Korhonen onnistui viemään hienosti loppuun uhrautumisheittonsa wazarin arvoisesti. Ottelun viimeisellä minuutilla Korhosen varmistellessa johtoaan, häntä varoitettiin ensin valehyökkäyksestä ja sitten väärästä otteesta. Johto kuitenkin piti loppuun asti.

Paikasta semifinaaliin Korhonen kamppaili Belgian Charly Nysiä vastaan. Ottelu alkoi tasaisena. Hieman ennen puoltaväliä Korhosta varoitettiin valehyökkäyksestä. Ottelun hallinta siirtyi kuitenkin Korhoselle Nysin alkaessa väsymään Korhosen käsittelyssä. Nys sai passiivisuusvaroitukset puoli minuuttia ennen varsinaisen otteluajan loppua. Jatkoajalla Korhonen ratkaisi ottelun itselleen näyttävällä kouchigari -jalkaheitollaan, kun jatkoaikaa oli käyty puolitoista minuuttia. Näin Korhonen eteni semifinaaliin.

Paikasta loppuotteluun Korhonen kamppaili Romanian Adrian Sulcaa vastaan. Ottelu ratkaistiin mattojudossa. Kun ottelua oli käyty puolitoista minuuttia, Sulca sai Korhosen sidontaan, josta Korhonen kuitenkin pääsi pois. Sulca jatkoi tilanteesta uudelleen sidontaan ja Korhonen pääsi jälleen pois sidonnasta. Tilanne jatkui ja Sulca sai Korhosen kolmannen kerran sidontaan ja tällä kertaa sidonta piti. Näin Korhoselle tappio ja paikka pronssiotteluun. Sulca otteli lopulta sarjavoittoon.

Pronssiottelussa Korhosen vastustajaksi tuli Puolan Damien Szwarnowiecki. Ottelun alussa puolalainen pääsi hyökkäämään jalkakuristuksella. Korhonen ei mahtanut mitään vahvammalleen ja joutui antautumaan jalkakuristukseen. Näin pronssimitali karkasi käsistä ja sijoitukseksi tuli viides sija, mikä on 20-vuotiaan Roope Korhosen paras sijoitus European Open -turnauskategorian kilpailussa toistaiseksi.

Alle 63-kiloisissa Emilia Kanerva sai avausottelunsa vastustajaksi Tanskan Helene Christensenin. Ottelu alkoi tasaisena otteenhakuna. Kun ottelua oli käyty vajaa minuutti, molempia ottelijoita varoitettiin passiivisuudesta. Tasainen ottelu eteni pisteittä jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli käyty 42 sekuntia, Kanerva onnistui kuristuksessaan ipponin arvoisesti.

Kanervan toisen ottelun vastustajaksi tuli Hollannin Joanne van Lieshout. Ottelun alussa van Lieshoutia varoitettiin väärästä otteesta. Ottelu eteni tasaisen kummankaan saamatta pistesuorituksia aikaiseksi. Kun ottelua oli jäljellä minuutti, Kanerva sai passiivisuusvaroituksen. Ottelu eteni jatkoajalla, jossa Kanervan parempi fysiikka tuli esiin. Hän sai tehtyä hyökkäyksen toisensa perään. Puolentoista minuutin jälkeen van Liehout sai toisen passiivisuusvaroituksensa ja kun jatkoaikaa oli käyty reilu neljä minuuttia, van Lieshout sai ratkaisevan kolmannen passiivisuusvaroituksensa.

Semifinaaliotteluun Kanerva sai vastaansa Hollannin Geke van den Bergin. Kun ottelua oli käyty minuutti, van den Berg onnistui paketoimaan Kanervan sidontaan, josta ei pois pääsyä ollut. Näin Kanerva jatkoi pronssiotteluun. van den Berg otteli lopulta sarjavoittoon.

Pronssiotteluvastustajaksi Kanerva sai Kroatian Iva Oberan. Ottelu ehti vanheta vain kymmenen sekuntia, kun Oberan heitti Kanevaa wazarin arvoisesti osotogari -jalkaheitollaan. Kun ottelua oli käyty reilu minuutti, Kanerva sai passiivisuusvaroituksen. Kun ottelua oli jäljellä minuutti Oberaia varoitettiin passiivisuudesta. Ottelun viimeisellä minuutilla Oberan hyökkäsi uudelleen osotogarillaan, jonka Kanerva yritti kääntää vastaheitokseen, mutta jäi lopulta itse tilanteessa alle niin, että siitä tuomittiin Oberanille ottelun päättänyt toinen wazarin suorituspiste. Näin Kanervalle loppusijoitukseksi viides sija.

Alle 66-kiloisissa Luukas Sahan ensimmäinen vastustaja oli Ukrainen Yevhen Honcharko Ukrainalaista varoitettiin passiivisesta otteluasennosta, kun ottelua oli käyty vajaa minuutti. Kun ottelua oli käyty reilu minuutti, kun Honcharko onnistui ipponin arvoisesti näyttävässä seoiotoshi -käsiheitossaan. Luukas Sahan oli tyytyminen turnauksessa avausottelun tappioon.

Alle 73-kiloisissa Valtteri Olin sai avausotteluunsa vastustajaksi Moldovan Adil Osmanovin. Ottelu alkoi Olinin hienoisessa hallinnassa ja Osmanovia varoitettiin passiivisuudesta, kun sitä oli käyty minuutti. Ottelun puolivälissä Osmanov onnistui wazarin arvoisesti jalkaheitossaan. Ottelun hallinta siirtyi Osmanoville ja Olinia varoitettiin passiisuusvaroituksella. Otteluajan huvetessa Olin ei päässyt riittävän hyviin otteisiin tehdäkseen tehokkaita hyökkäyksiä. Näin voitto Osmanoville ja Olinin turnauspäättyi avausottelun tappioon.

Prahan European Openin online tulos- ja videopalvelu saatavilla Euroopan Judoliiton verkkosivujen kautta eju.net

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa