Kamppailulajien yhteiset ohjeet seuraharjoitteluun koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa 1.6. alkaen

Nämä ohjeet koskevat harjoittelua seuroissa 1.6. alkaen. Harjoituksiin saa osallistua kerralla korkeintaan 50 henkeä turvaetäisyydet huomioiden. Mitä pienempänä harjoitusryhmät pidetään, sitä parempi. Ohjeistus voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Seuraa liiton ja viranomaisten viestintää.

Toimitaan vastuullisesti ja pidetään tauti kurissa.

Alla Olympiakomitean suosituksiin perustuvat soveltavat suositukset kamppailulajeihin. Vastuu harjoitustoiminnasta on seuralla.

• Harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty, jos itsellä tai lähipiirillä on pieniäkään sairastumisen oireita.
  • Suositaan ulkoharjoittelua.
  • Kädet on pestävä huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä ennen ja jälkeen harjoituksen. Harjoituspaikassa on oltava saatavilla käsidesiä.
  • Aivastetaan ja yskitään omaan hihaan.
  • Sisäharjoittelutiloja on siivottava tehostetusti.
  • Jos harjoitellaan sisällä, lyhennetään salissa vietettyä yhteistä aikaa viemällä mahdollisuuksien mukaan alkulämmittelyt ja loppujäähdyttelyt ulos.
  • Pyritään pitämään vähintään kahden metrin välimatka harjoittelijoiden välillä tai sovitetaan osallistujien määrä siten, että tilaa on käytettävissä vähintään noin kymmenen neliömetriä per harrastaja sekä ulko- että sisäharjoittelussa.
  • Mahdollisuuksien mukaan suositaan sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.
  • Jos harjoituksissa on lähikontaktiharjoitteita, tehdään ne mahdollisuuksien mukaan vakioparin kanssa.
  • Mahdollisuuksien mukaan järjestetään harjoitukset vakioryhmille.
  • Jos käytetään seuran yhteisiä harjoitusvälineitä, sama henkilö käyttää samaa välinettä koko harjoituksen ajan. Harjoituksen jälkeen harjoitusvälineet desinfioidaan.
  • Omia harjoitusvälineitä ja etenkään juomapulloa ei lainata muille.
  • Huutamisia (kiai, kihap) ja tuuletuksia (yläfemmat) vältetään.
  • Harjoituksiin (saliin) saavutaan juuri ennen harjoituksen alkua ja lähdetään välittömästi harjoituksen päätyttyä. Vältetään turhaa oleskelua harjoitussalilla tai sen läheisyydessä ennen ja jälkeen harjoituksen.
  • Vaatteet vaihdetaan kotona eikä käytetä harjoituspaikan pukuhuoneita vaatteiden vaihtoon.
  • Jos harjoitusryhmän jäsenellä todetaan koronatartunta tai sitä on syytä epäillä, on noudatettava viranomaisten ohjeita ryhmän jäsenten karanteenin asettamisesta. Ohjeet löytyvät Olympiakomitean ohjeesta (ks. alla).

Ohjeistusta ovat olleet tekemässä Suomen Aikidoliitto, Suomen Judoliitto, Suomen Karateliitto, Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto, Suomen Nyrkkeilyliitto, Suomen Painonnostoliitto ja Suomen Taekwondoliitto.

Nämä ohjeet on laadittu täydentämään Suomen Olympiakomitean suosituksia.