Kallunki viides EM-judossa

Hallitsevan näkövammaisten judon Euroopan mestarin Jani Kallungin haaveet triplasta kariutuivat IBSA:n judomestaruuskilpailuissa. Kallunki saavutti viidennen tilan alle 66-kiloisissa.

Avauspäivänä ainoana suomalaisena kilpaillut Kallunki on aiemmin voittanut näkövammaisten arvokilpailuissa aina mukana ollessaan mitalin. Tällä kertaa pronssiottelussa Espanjan David Garcia jätti suomalaisen tällä kertaa kokonaan ilman mitalia.  Espanjalaisen heitto onnistui ajassa 0.59.

- En ollut aivan hereillä.  Tunnemme kyllä toistemme metkut tosi tarkkaan, mutta nyt kävi näin. Ajattelin ettei hän ole aivan terävimmillään, koska edellisessä ottelussa häneltä karkasi taju kuristuksessa.  Mutta mitä vielä, David oli tänään parempi.

Kallungin asema kuitenkin kohentui Lontoon paralympialaisia ajatellen.  Taistelu paikoista on kova, mutta suomalainen uskoo paikan irtoavan.

- Vanhaa sanontaa lainatakseni aina ei voi voittaa.  Ehkä oli tarkoitettu niin, että tappio tulee.  Nälkää tuli lisää aimo annos.  Nyt jäin viidenneksi, mutta kaksi voittoa tuli kuitenkin.  Pisteiden uskoisin riittävän Lontooseen, Kallunki arvioi.

Ennen pronssiottelua Kallunki kohtasi Venäjän Viktor Rudenkon, joka oli uusi tuttavuus.  Matsi oli ohi jo kahdenkymmenen seitsemän sekunnin jälkeen. Matka jatkui kuitenkin keräilyissä, joissa Kreikan Estathios Soulios puolestaan hävisi suomalaisen heiton purressa ipponin arvoisesti. 

-  Hän oli sentään tuttu mies, mutta matsi ei ollut suinkaan helppo.  Edellinen tappio piti karistaa niskasta, ja saada uusi ryhtiliike aikaan.  Se onnistui.  Soulios yrittää aina pysyä paikallaan, mutta sain hänet liikkeelle omalla sivuaskeleella, ja se oli siinä.

Kolmanteen otteluun asteli Turkin Yunus Korkmaz.  

– Se oli vauhdikas matsi, enkä osaa sanoa kuinka kauan se kesti.  Tiesin että hän yrittää lonkkaheittoa, ja kun yritys tuli, passasin turkkilaisen mattoon.  Se oli tahtovoitto.

Toisena kisapäivänä suomalaisista on tulessa Päivi Tolppanen (-63), joka kohtaa ensimmäisellä kierroksella Turkin Nazan Akinin.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa