Kallunki ja Tolppanen hakevat EM – kilpailuista pisteitä Paralympialaisiin

Judokat Jani Kallunki ja Päivi Tolppanen ottelevat judossa näkövammaisten Euroopan Mestaruuksista tulevana viikonloppuna Lontoossa. EM – kilpailuista odotetaan suomalaismenestystä, jotta judokat nähdään myös Lontoon Paralympialaisissa.

Jani Kallunki voitti sarjansa – 66 kg keväällä näkövammaisten maailmankisoissa ja on vahva suosikki myös tulevissa Euroopan Mestaruuskilpailuissa. Lisäksi Kallunki on hallitseva kaksinkertainen Euroopan Mestari.

- Kultamitali on tavoitteena tulevissakin EM:ssä, kuittaa Jani tyynesti. Kilpailu Lontoon Paralympialaisiin 2012 on näiden kisojen tulosten varassa. Maailmankisojen voitto ei sitä vielä varmistanut. Nyt EM – kisojen kanssa samaan aikaan otellaan myös Pan-Amerikan mestaruuksista, joten myös sen mantereen kisaajat saavat Paralympialaisiin oikeuttavia pisteitä. Olemme laskeneet valmentajani Juha Vainion kanssa, että parin otteluvoiton tuomat pisteet varmistavat paikkani Lontoossa 2012. Pitää otella varman päälle, ottelu kerrallaan ja edetä finaaliin, niin kenellekään ei jää epäselvyyttä voittajasta, lisää Jani luottavaisena.

Naisten sarjassa – 63 kg otteleva Päivi Tolppanen on pisteiden keräämisen suhteen samassa tilanteessa kuin Kallunki. Kevään maailmankisoissa hän sijoittui viidenneksi. Tavoitteena on taistella mitaleille. Tosin on siinä urakkaa, kun vastaan astelee useita kokeneita kilpasiskoja, jotka yhtälailla haluavat Paralympialaisiin.

– Päivillä on takana hyvä harjoittelukausi ja motivaatiota tiukkaan kisaamiseen riittää. Maailmakisoissa keväällä tuli hyviä voittoja kokeneistakin vastustajista. Uskon Päivin voitontahtoon, joka vie myös kisakoneeseen Lontoota ajatellen, uskoo henkilökohtainen valmentaja Paula Toroi.   

Jani Kallunki ottelee perjantaina 18.11.2011

Päivi Tolppanen ottelee lauantaina 19.11.2011

Kisajärjestäjien sivuilta täältä, löydät lisätietoa sekä tuloksia reaaliajassa.  

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa