Kallungin ylivoimaa

Jani Kallungin tie kohti Lontoon paralympialaisia sai rutkasti lisää vahvistusta, kun vantaalainen kaatoi vastustajansa toisensa jälkeen näkövammaisten Maailmankisoissa Turkin Antalyassa. Suomalaisjudokan käsittelyssä kaatuivat mm. Pekingin paralympialaisten kulta- ja hopeamitalisti.

Alle 66 kg:n loppuottelussa Kallunki sai vastaansa Algerian Sid Ali Lamrin, joka oli viime vuoden MM-kilpailuissa hopealla ja voitti Pekingissä kultaa. Ottelu ratkesi Kallungin komeaan voittoon wazarin arvoisella suorituksella.


- Finaali oli tarkkaa ottelemista puolin ja toisin. Vastustaja oli monipuolinen ja hyvä kaveri. Kyttäsin omaa paikkaani ja se tulikin ottelun puolivälin jälkeen. Hyrrällä kumoon ja loppu olikin pelkkää kosmetiikkaa. Koko turnauksesta jäi hyvä fiilis ja täältä jäi taskuun hyviä pisteitä Lontoota ajatellen. Tavoite täyttyi, summasi Kallunki finaaliottelua.

Sataprosenttisesti suomalaisella sisulla judotatamilla esiintynyt Kallunki oli tatamin valtias jokaisessa ottelussa.
- Tykkään olla kettumainen ja aina valmiina hyökkäämään. Kyttään vastustajan virheitä ja vuosien kokemuksella osaan myös heti iskeä ja ratkaista ottelun.

Paralympiapaikka jaetaan kolmen kilpailun yhteistuloksella, joten viime vuoden sairastelut ja sen takia MM-kilpailujen jääminen väliin asettivat pieniä paineita tähän kilpailuun.

- Voitto oli tavoitteena ja se saatiin. Nyt tähdätään vielä marraskuun EM-kilpailuihin ja laitetaan kunto silloinkin huippuunsa. Paralympiapaikka on vahvasti tavoitteena ja nämä kisat antoivat siihen hienosti lisää potkua. Homma on täysin omissa käsissä, kommentoi Kallunki.

Ruotsissa syntynyt Jani Kallunki harrasti ennen judoon siirtymistä painia ja maalipalloa. Monipuolinen lajitausta on tuonut myös nykyiseen lajiin hyvän pohjan.

- Ennen Suomeen muuttoa, harrastin useita vuosia painia. Maalipallon parissa vierähti muuton jälkeen 10 vuotta ja lajin parista tuli palkintokaappiin mm. paralympiakultaa Atlantasta. Sydneyn paralympialaisten jälkeen pidin kolme kuukautta hengähdystaukoa urheilusta, kunnes löysin itseni judotatamilta.
- Laji tuntui heti omalta ja sillä tiellä ollaan edelleen. Painitaustasta on ehdottomasti ollut hyötyä. Ateenan pronssimitaliinkin sillä oli iso osuus, kertoo Meido-Kan -seuraa edustava Kallunki.

Vantaalaisen judokan pitää kiireisenä judon lisäksi myös oma perhe sekä urheiluhierojan ammatti. Kokopäiväiseksi urheilijaksi ei ole resursseja, vaikka urheilija-apuraha tukeekin harjoittelua, joten töitäkin täytyy paiskia aina muutama päivä viikossa. Urheilu on kuitenkin aina ollut se toinen elämä.

- Yksilöurheilijana saan olla oman itseni herra - silloin vastaan itse kaikesta niin harjoituksissa kuin tatamillakin. Kova kunnianhimoni on oma moottorini, joka kehrää tasaisesti eteenpäin. Matolla haluan olla aina paras, kiteyttää Kallunki.

Kallungin valmentajana on reilut 8 vuotta toiminut Juha Vainio. Yhdessä on koettu menestyksen huumaa, mutta myös pettymyksen kyyneleitä.
- Tämän päivän suoritus oli kokonaisuudessaan kellon tarkkaa työtä. Jani on tasaisen vahva jokaisella osa-alueella. Häneltä löytyy voimaa ja kestävyyttä, mutta myös tekniikka on huippuluokkaa. Tästä on hyvä jatkaa Lontoo-projektia eteenpäin.

Keskiviikkona judotatamilla ottelee Päivi Tolppanen, joka kilpailee alle 63 kg:n sarjassa.

 

Tulokset:

judo, miehet alle 66 kg:
1. ottelu: Jani Kallunki - Khalim Khalilov, Uzbekistan 10-0 sidonnalla
2. ottelu: Jani Kallunki - Satoshi Fujimoto, Japani 10-0 jalkapyyhkäisyllä
3. ottelu: Jani Kallunki - Marcos Falcon, Venezuela 10-0 vastaheitolla
Finaali: Jani Kallunki - Sid Ali Lamri, Algeria 7-0 uhrautumisheitolla

Lisätiedot:
joukkueenjohtaja Timo Pelkonen, puh. 050 596 5015

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa