Katri Kakko kiipesin toisena perättäisenä viikonloppuna Euroopan Cupin palkintokorokkeelle. (European Judo Union / Mario Krvavac)

Kakolle judohopeaa Belgradin Euroopan Cupissa

Katri Kakon hyvät otteet judon Euroopan Cupissa saivat jatkoa viime viikon voitokkaan Tampereen turnauksen jälkeen lauantaina Serbian Belgradissa. Kakko otteli -52 kilon sarjassa hopealle.

Finaalissa Kakko hävisi Romanian Anamaria Ionitalle ipponilla ajassa 2:12. Kakko johti ottelua waza-arilla ennen romanialaisen voittosuoritusta.

Kakko voitti turnauksen avausottelussaan Kanadan Marie Bessonin ipponilla (2:06) ja toisessa Ranskan Cecile Heraten samoin ipponilla (2:35). Välierässä Kakko joutui tekemään hurjan työn, sillä Venäjän Zarina Babinyan hävisi vasta lähes kymmenen minuutin vääntämisen jälkeen varoituksella.

- Päivän kovin ottelu oli ilman muuta semifinaali, jossa oli vastassa tuttu kaveri Venäjältä. Olen aikaisemmin kahdesti hävinnyt hänelle ja ottelun kaava oli samanlainen kuin aina ennenkin eli kova kovaa vastaan, Kakko kertasi tapahtumia.

- Finaali oli itselleni kova pettymys. 7-0 johtoasemasta hävitty matsi harmittaa, mutta ehkä huomenna törppöilyni hieman jo naurattaa, kommentoi hopeamitalisti puolestaan finaalitappiotaan.

22-vuotias Kakko oli nyt Euroopan Cupin tasolla viidennen kerran finaaliottelussa. Aiemmat turnausvoitot ovat tulleet Malagasta 2015 ja Tampereelta viikko sitten. Finaalissa Kakko on ollut myös Tshekin Celje Podcetrtekissa 2015 ja Tampereella 2014.

Alexandra Barton hävisi -63 kg sarjassa avausottelunsa Puolan Aleksandra Langiewiczille niukasti varoituksilla.

Elias Körkön tilille tuli -66 kiloisissa yksi voitto ja kaksi tappiota. Körkkö voitti avausottelussaan Puolan Maciej Zachedan ipponilla (3:35), mutta hävisi poolisvoitosta oteltaessa Serbian Strahinja Buncicille varoituksilla. Buncic eteni lopulta aina finaaliin asti saavuttaen hopeaa. Keräilyissä Körkkö koki tappion Hollannin Jari Vorstenboschille ipponilla (2:20).

Samassa sarjassa Joonas Tapio hävisi avausottelnsa Hollannin Yannick van der Kolkille ipponilla (2:07).

-73 kiloisissa Ville Kiljander ja Artur Tvauri hävisivät molemmat avausottelunsa. Kiljander koki tappion Romanian Laszlo Szokelle ipponilla (1:47) ja Tvauri Serbian Filip Jovanovicille yukolla.

- Katri otteli ihan tasollaan ja vaikka hölmöilin itselleen finaalitappion, on otteluvarmuus parantunut aiemmista vuosista, Suomen joukkueen valmentajana toimiva Markus Pekkola kertoo.

- Katri poislukien muilla oli aika tehotonta ja se näkyy tuloksissa. Ihan pirteän näköistä ottelemista kuitenkin nähtiin.

Sunnuntaina suomalaisista ottelevat Aatu Laamanen (-90) ja Mikko Niemi (+100). Laamanen saa vastaansa avausottelussa Slovenian Narsej Lackovicin ja Niemi kohtaa Unkarin Akos Joon.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa