Jyri tositoimissa tatamilla. Kuva Paralympiakomitea.

Jyri Koukkari otteli kultaa European Para Youth Games tapahtumassa

16-vuotias Jyri otteli ipponeilla sarjansa voittoon Italiassa nuorten Paralympiakilpailuissa. Valmentaja Jaana Ronkainen oli erittäin tyytyväinen Jyrin otteisiin kovatasoisessa kilpailussa.

"Jyri ei yleensä ole ihan heirellä ekassa matsissa, joten huijasin Jyriä että hän ei saa mitalia jos ei voita viimeistä matsia, kokenutta italialaista" sanoo Jaana Ronkainen. Jyri oli kuitenkin hereillä - ja voitti hienosti kultaa turnauksesta.

Alla paralympiakomitean uutinen kilpailupäivästä.

Suomen joukkue ennätysvauhdissa Nuorten Euroopan paralympiakilpailuissa

Nuorten Euroopan paralympiakilpailut alkoivat tänään Italian Genovassa ja Savonassa. Kaikki yhdeksän suomalaisurheilijaa aloittivat kilpailusuoritukset erittäin ennakkoluulottomasti ja useampi urheilija teki kilpailuissaan oman ennätyksensä. Mitaleja ensimmäisenä päivänä Suomen joukkue saavutti jopa yhdeksän, joista viisi tuli yleisurheilusta, kolme uinnista ja yksi judosta.

Judoka Jyri Koukkari varmisti kullan ipponeilla
Ensimmäisestä suomalaissuorituksesta vastasi oululainen Jyri Koukkari, joka voitti kultaa näkövammaisten alle 60kg sarjassa. Toisissa kansainvälisissä kilpailuissaan otellut Koukkari, 16, voitti neljästä ottelustaan kolme ipponilla, joista kaksi tuli ottelun alkupuolella. Yhden ottelun hän hävisi tasaisen väännön jälkeen. Pisteet menivät kolmen judokan kesken tasan, jolloin ipponeiden arvo varmisti Koukkarille kultamitalin.

-Olen yllättynyt ja todella tyytyväinen. En olisi uskonut, että voitan täällä kultaa. Moni on kuitenkin otellut minua kauemmin. Ottelu italialaista vastaan jäi päällimmäisenä mieleen ja se oli tärkeä voitto, lähdin siihen altavastaajana ja hän käytti paljon minulle vieraampaa vasenta puolta. Tästä on hienoa lähteä kohti seuraavia kisoja, kultamitalisti iloitsee.

Nader Kahili kauhoi ennätysvauhtia ensimmäisissä arvokilpailuissaan

Kolmen urheilijan uintitiimi oli ennätysvauhdissa Genovan altaassa. Ensimmäisissä kansainvälisissä arvokilpailuissaan uiva Nader Khalili, 15, ui hopeaa sekä 200 metrin vapaauinnissa luokassa S14 että 200 metrin sekauinnissa luokassa SM14. Molemmilla matkoilla syntyi myös Suomen ennätys. Jessica Markkanen ui hopealle avausmatkallaan 100 metrin vapaauinnissa luokassa S9. William Söderling ui ennätyksen 100 metrin vapaauinnissa luokassa S6, mikä riitti 15. sijaan.

Purjehtija Marcus Kavaleff otti tuntumaa kansainvälisillä vesillä

Purjehduksen Hansa 303 veneluokassa purjehdittiin kolme lähtöä, jossa Suomen Marcus Kavaleff sijoittui sijoille 8., 9. ja 8. Kilpailu jatkuu kolmella lähdöllä perjantaina ja lauantaina.

-Meillä oli aluksi paljon teknisiä ongelmia ja törmäsin yhdessä lähdössä toisen veneen kanssa. Oli hyvä nähdä muiden venekuntien taktiikkaa ja huomenna lähdetään parantamaan tulosta ja toivotaan voimakkaampaa tuulta, espoolainen abiturientti Kavaleff kuvailee.

Yleisurheilijat ennätysvauhdissa Savonassa

Ensimmäisissä arvokilpailuissaan kilpaileva Santeri Karvo sai kansainvälisen luokituksen ja heitti oman ennätyksensä keihäänheitossa 14,25 metriä luokassa F57. Näkövammaisten luokassa F11 kilpaillut Juuli Väisänen sijoittui keihäänheitossa toiseksi ja 100 metrillä ensimmäiseksi ajalla 21.59. Ratakelauksessa luokassa T54 kilpailleet Sini Paukkeri ja Niko Ristimäki tekivät molemmat omat ennätyksensä ja voittivat omat luokkansa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa