Jyri Koukkari ottelemassa Euroopan Nuorten Paralympiakilpailuissa Italiassa

European Para Youth Games käynnistyy huomenna Italiassa. Kilpailussa mitellään 8 eri lajissa.

Oululainen judoka Jyri Koukkari lähti Italiaan valmentajansa Jaana Ronkaisen kanssa. Jyri ottelee heti torstaina, ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Alla Paralympiakomitean tiedote kilpailuista.

Euroopan Nuorten Paralympiakilpailut käyntiin torstaina

Euroopan parhaat nuoret paralympiaurheilijat kilpailevat tällä viikolla Italiassa Euroopan Nuorten Paralympiakilpailuissa (European Para Youth Games). Yli 600 urheilijaa 26 eri maasta kilpailee kahdeksassa lajissa. Suomen joukkueessa on kahdeksan urheilijaa, jotka kilpailevat neljässä lajissa: judossa, purjehduksessa, uinnissa ja yleisurheilua. Moni nuorista lähtee ensimmäisiin kansainvälisiin kilpailuihinsa ja etappi onkin tärkeä tulevaisuutta ajatellen.

Joukkueenjohtaja Katja Saarinen on mielissään, että Euroopan Paralympiakomitea haluaa tarjota nuorille monilajikilpailutapahtuman.

– Olen iloinen, että Euroopan Paralympiakomitea on aktivoitunut. Vammaisurheilussa ei ole samalla tavalla tarjolla ikätasokilpailuita kuin vammattomien puolella. Nuori urheilija saattaa kilpailla ensimmäisen kerran ulkomailla oman lajinsa arvokilpailuissa, mikä ei ole ideaali tilanne. Kilpailuissa nuori saa harjoitella tavoitteen asettelua, valmistautumista ja kilpailutilanteessa olemista. Väliasteet ovat tärkeitä, kun tavoitellaan huippua. Olisi hienoa, että nuori oppii nauttimaan kilpailutilanteesta ja löytämään siitä ilon. Se on parasta liekkiä motivaatiolle, Saarinen kuvailee.

Yksi joukkueen kokeneimmista on 16-vuotias ratakelaaja Sini Paukkeri, joka on kilpaillut muutaman kerran kansainvälisissä kilpailuissa. Paukkeri urakoi Italiassa neljä matkaa, joista 100 metrin kelaus on päämatka. Paukkeri aloitti lukion tänä vuonna Mäkelänrinteen urheilulukiossa.

-Täällä on hyvät kilpailuolosuhteet ja radan pohja tuntuu hyvältä. Odotan kovasti, että pääsen kisaamaan. Tavoitteena on rikkoa oma ennätys. Meillä on hienoa joukkue kasassa ja hyvä henki päällä!, Paukkeri kertoo tunnelmistaan.

Suomen kilpailuohjelma

Kisasivut

Suomen joukkue Nuorten Paralympiakilpailuihin

Uinti:
William Söderling (Helsinki/Simmis)
Nader Khalili (Vaasa/Vaasan uimaseura)
Jessica Markkanen (Espoo/Simmis)
Purjehdus:
Marcus Kavaleff (Espoo/HSK)
Judo:
Jyri Koukkari (Oulu/Oulun judokerho)
Yleisurheilu:
Niko Ristiranta (Kuusankoski/Kuusankosken kisa)
Santeri Karvo (Espoo/Espoon Tapiot)
Sini Paukkeri (Kempele/Pudasjärven urheilijat)
Juuli Väisänen (Vantaa/HKV)
Joukkueenjohto: Katja Saarinen, Reeta Lindeman
Tiedotus: Leena Kummu

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa