Kuvassa tuore MM-pronssimitalisti Juha Salonen vuonna 1981. Kuva: Lehtikuva.

Juha Salonen valittiin helsinkiläisten urheilulegendojen joukkoon

Helsingin kaupunki on nimennyt sata urheilullista ja liikuttavaa helsinkiläislegendaa, joista yksi on judon vuoden 1981 MM-pronssimitalisti ja vuoden 1989 Euroopan mestari Juha Salonen. Juha Salonen valittiin vuoden helsinkiläisurheilijaksi vuonna 1982.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut täyttävät kuluvana vuonna sata vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi nimettiin sata legendaarista henkilöä, jotka ovat suuresti vaikuttaneet helsinkiläiseen urheiluun ja liikuntaan. Sataa helsinkiläislegendaa juhlistettiin Helsinki-päivänä kaupungintalolla järjestetyllä cocktail-tilaisuudella, jossa legendoja isännöivät apulaispormestari Nasima Razmyar ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Helsingin kaupunki on vuodesta 1964 lähtien jakanut Vuoden helsinkiläisurheilija -tunnustuspalkinnon, jonka saaneet urheilijat nimettiin automaattisesti sadan helsinkiläislegendan joukkoon. Loppujen henkilöiden valintaan pyydettiin apua yleisökyselyllä, jonka vastauksia hyödyntäen urheilun ja liikunnan asiantuntijoista koostuva raati valitsi helsinkiläislegendat. Lopullisella listalle urheilijoiden lisäksi valittiin liikuntavaikuttajia ja henkilöitä, jotka ovat jättäneet jälkensä muilla tavoilla helsinkiläiseen liikunta- tai urheiluhistoriaan.

Lue Helsingin kaupungin tiedote klikkaamalla tästä.

Tutustu Juha Salosen judouraan Hall of Famen sivuilta klikkaamalla tästä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa