Judon Suomen Mestaruudet ratkottiin aurinkoisessa Turussa

Judon SM kilpailut oteltiin Turun Kupittaalla 20-21.5.2017.

Länsirannikolla oli viikonloppuna judosäpinää, kun perinteikäs Turun judoseura järjesti judon yleisten sarjojen, sovelletun judon sekä joukkueiden SM kilpailut Kupittaan urheiluhallissa. Turun Judoseura on vuosien hiljaiselon jälkeen noussut  takaisin Suomen aktiivisten judoseurojen kentälle. Turun Judoseurasta voi lukea lisää tulevassa, viimeisessä paperisessa Judolehdestä 2/2017.

Kilpailun jäjrjestäminen ei ole koskaan helppo urakka - varsinkaan kun puhutaan Suomen judon kaksipäiväisestä päätapahtumasta. Kilpailupäällikkönä toiminut Jussi Välimäki toteaa kilpailun järjestämisestä saadun kokemuksen olleen seuralle hyödyllinen oppimiskokemus tulevia kilpailuja sekä organisaation testausta ajatellen.

Lauantain yksilökilpailussa oli yhteensä 97 osallistujaa ottelemassa14 sarjassa. Emilia Kanerva teki uskomattoman suorituksen voittamalla 11. henkilökohtaisen Suomen mestaruuden. Emilia on edelleen kotimaassa voittamaton - kultaa ripustettiin kaulaan niin yksilökilpailuista sarjasta -63 kg, kuin joukkuemittelöstäkin. Suomen tämän hetken ykkösmiehen, Samuli Viitasen kunto vaikutti niin ikään olevan kohdillaan, hän otteli vakuuttavasti ippon voitoilla sarjan -100 kg suomen mestariksi.

Suuren urheilujuhlan tuntua oli sarjan -81 kg finaalissa, kun maailmalla menestyneet Aku Laakkonen ja Oskari Mäkinen ottivat yhteen. Normaalisti -73 kg sarjassa otteleva Laakkonen otti viikkoa aikaisemmin PM kultaa ja jatkoi mestaruuksien napsimista SM kullalla. "Otteluun Oskaria vastaan joutuu aina valmistautumaan erilailla, ottelussa pitää olla enemmän tarkkana kun treenataan Oskun kanssa niin paljon yhdessä", kertoo Laakkonen. Mäkelänrinteen lukiosta ylioppilaaksi valmistuva Laakkonen kertoi voineensa koulutyön loputtua keskittyä vieläkin täysipainoisemmin harjoitteluun, mikä auttoi myös kilpailuihin valmistautumisessa. Tuplamestaruus ei ollut Akun mukaan itsestäänselvyys, mutta kunto oli sillä tasolla, että tiesi sen mahdolliseksi.

Joukkuemestaruudet menivät Länsi-Uudellemaalle molemmat, kun Nummelan Judo katkaisi Tampereen voittoputken miehissä ja Kirkkonummen Judoseura vei naisten kullan.

Lisää SM kilpailuiden tunnelmista kesäkuussa Judolehden verkkoversiossa. Kaikkien sarjojen palkintopallikuvat on tallennettuna Suomen Judoliiton facebook sivuille SM2017 kansioon.

Kilpailuiden kaikki tulokset sekä kaaviot löytyvät Judoliiton tulospörssistä. Videot SM viikonlopun otteluista löytyy Hannu Jokisen ansiokkaasti tallentamana Youtubesta Judoshiai kanavalta täältä.

Alla vielä mitalistit:

N-48 (2)