Judon Saksan GP:stä laihat eväät

Samuel Mäen urakka Saksan gp-turnauksessa Düsseldorfissa päättyi ensimmäiseen otteluun. Alle 90-kiloisissa otteleva Mäki jäi omasta heittoyrityksestään Saksan Christophe Lambertin syliotteeseen, josta tämä nosti suomalaisen ilmaan ja käänsi selälleen tatamin pintaan.

Lambertin ipponin arvoinen nosto jäi käytännössä ottelun ainoaksi kunnolliseksi suoritukseksi. Alusta lähtien Mäki ja Lambert tunnustelivat toistensa vahvuuksia, kunnes saksalainen sai kiinni omasta osaamisestaan ja päätti ottelun. Pariisissa Mäelle tullut kylkivamma ei ottelussa ainakaan näkynyt haittaavan, joten sen piikkiin häviötä ei voi laittaa.

Saksan turnaus jäi suomalaisittain varsin vaatimattomaksi. Päävalmentaja Mika Mukkula odotti Saksasta enemmän, mutta joutui toteamaan, että käteen ei jäänyt juuri mitään.

Edessä on vielä pitkä tie, ja jos edellisvuosien tapaan edetään, niin suomalaisten otteet parantuvat. – Alkuvuoden kisat ovat sujuneet meillä aina heikonlaisesti ja vasta vuoden jälkipuoliskolla on alkanut sujua. Toivottavasti niin käy tänäkin vuonna, Mukkula sanoo. Jaana Sundberg ja Valtteri Jokinen jatkavat Saksan kisamatkaansa leireilemällä.

Ensi viikonloppuna osa urheilijoista matkaa World cupiin. Johanna Ylinen käy Prahassa ja miehistä ainakin Niko-Tapio Niemelä, Antti Rintamäki, Eetu Laamanen ja Juho Reinvall ottelevat Warsovassa. World cupien jälkeen pidetään parin kuukauden harjoittelujakso ja kolme kv. leiriä ja suunnataan katseet kohti Turkin  EM-kisoja.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa