Judon Baltic Sea Open kisattiin Vantaalla 29-30.5.2010

Judon Baltic Sea Open sai lämpimät kiitokset !

Ensimmäistä kertaa järjestetty Judon Baltic Sea Open käytiin viikonvaihteessa Vantaan Energia Areenalla. Kisa keräsi kovat joukkueet Venäjältä, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Ruotsista ja Norjasta. Kahden päivän tapahtumassa osallistujia oli noin 300 ja mitaleita jaettiin neljässä ikäluokassa. Jari Nurmi haastatteli Liettualaisia ja Latvialaisia ystäviämme.

Kestas Vitkauskas, Liettua
Alle 17-vuotiaiden vastuuvalmentaja

- Meillä on 6 nuorten ottelijaa mukana ja joukkueessamme on yhteensä 16 ottelijaa sekä 3 valmentajaa.

- Olemme osallistuneet Suomessa kaksi kertaa Tampereella järjestettäviin kisoihin EM-kisoihin sekä juniorien Olympialaisiin viime kesänä. Tämä on toinen kerta kun osallistumme Vantaalla järjestettäviin kisoihin.

- Kilpailijoiden taso täällä on juuri sopivan kova. Ei mitään huipputasoa, mutta tarkoituksenmukaista. Kilpailujen tunnelma on erittäin hyvä. Organisaationne pelaa hienosti ja halli on upea ja siitä on helppo pitää. Mikäli järjestätte vastaavat kisat ensi vuonna, olemme erittäin mielellämme mukana. Hotelli ja kuljetukset ovat pelanneet erinomaisesti emmekä ole kohdanneet minkäänlaisia ongelmia niiden suhteen.

- Olemme osallistuneet turnauksiin muun muassa Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Englannissa. Niissä on kovempi taso, mutta tämä turnaus on todella hyvä kehittyville nuorille, joiden tulee hankkia kansainvälistä kilpailukokemusta.

- Lähitulevaisuuteemme kuuluu valmistautua Euroopan mestaruuskisoihin kesäkuussa ja kansainvälisiin leireihin Liettuassa sekä Puolassa. Singaporessa käydään juniorien Olympialaiset elokuussa, jonne myös tähtäämme. Emme ehdi paljon levätä kesällä ja aikamme kuluu pitkälti judon merkeissä.

_______________________________________________

Oleg Baskins, Latvia
Latvian maajoukkueen päävalmentaja

- Näissä kilpailuissa meillä on mukana maajoukkueen lisäksi joitakin yksittäisiä judoseurojen joukkueita. Minulla on vastuullani kuusi kilpailijaa maajoukkueestamme. Suojattini ovat pärjänneet täällä hyvin. He ovat yltäneet muun muassa 60 kg, 66 kg ja 90 kg sarjojen finaaleihin.

- Eilen meillä oli noin 15 juniorijudokaa ja tänään myös noin 15. Eli yhteensä kolmisen kymmentä kisaajaa. Olemme osallistuneet Judo Finnish Open -turnauksiin useita kertoja. Ne ovat olleet todella hyvin järjestettyjä ja hyvätasoisia kisoja.

- Tämän kisan taso antaa todellisen kuvan Baltian judomaiden osaamisesta. Taso ei ole liian kova, mutta on juuri sellainen kuin pitää olla. Kilpailijat saavat hyvää kokemusta ja meidän kannaltamme tämä kisa on erittäin mielenkiintoinen. Myös Finnish Open on sellainen.

- Toivon, että ensi vuonna on mukana vielä enemmän maita. Odotan Puolan ja Saksan joukkueita mukaan.

- Tämän turnauksen ajankohta on aivan sopiva. Nyt on meneillään samaan aikaan Olympiakarsintaa. Ensi vuonna vastaavaan aikaan otellaan Madridissa maailmancupia, mutta se ei haittaa, koska kaikki eivät todellakaan lähde sinne, vaan valitsevat mieluummin tämän turnauksen. Parhaillaan otellaan maailmancupia Brasiliassa, ja se on erittäin kallista puuhaa osallistua sinne.

- Tämän turnauksen ilmapiiri on todella erinomainen. Kaikki pelaa hienosti ja tila on ilmava. Ilmeisesti halli on aivan uusi? Ottelupaikan sijainti on paras mahdollinen, koska se sijaitsee lähellä lentokenttää. Myös majoitus on lähellä ja kuljetukset pelaavat.

- Meille tämä on ollut edullista. Vain 200 € lento ja muut kulut päälle. Emme välttämättä matkusta Ruotsiin saakka kisaamaan koska täällä Suomessa riittää hyviä kilpailuja. Baltian alue ja Suomi ovat lempikisailualueitamme.

- Venäjältä Pietarista on todella hieno joukkue mukana. Heillä on myös hyviä valmentajia. Saamme heidän joukkueeltaan kovaa vastusta täällä.

- Kiitos vielä kerran järjestäjille upeasta turnauksesta. Tulemme ensi vuonna varmasti mukaan!

_______________________________________________

Teksti ja henkilökuvat: Jari Nurmi

Osoitteesta www.judobalticsea.fi löydät juttua, kuvia, tuloksia yms.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa