Judoliiton vuoden 2012 parhaiden valinnat

Suomen Judoliitto palkitsi vuoden 2012 parhaat tiistaina Urheilugaalan yhteydessä järjestetyssä kamppailulajien yhteisessä palkitsemistilaisuudessa.

Palkitut ovat:

Vuoden 2012 naisjudoka: Jaana Sundberg, Riihimäen Judoseura. Sundberg voitti hopeaa keväällä Budapestin maailmancupissa ja pronssia Sofian maailmancupissa. Sundberg edusti Suomea Lontoon olympialaisissa.

Vuoden 2012 miesjudoka: Valtteri Jokinen, Riihimäen Judoseura. Jokinen edusti Suomea Lontoon olympialaisissa sijoittuen 16. sijalle.

Vuoden 2012 nuori judoka: Vadud Balatkhanov, Suomen Kamppailu-urheilijat. Balatkhanov voitti hopeaa syyskuussa Tampereen Eurooppa Cupissa.

Vuoden 2012 judovalmentaja: Mika Mukkula, Hollolan Holjutai. Mukkula toimi päävalmentajana Lontooseen päättyneen olympiadian ajan. Lontoon olympiadi oli tuloksiltaan paras pariinkymmeneen vuoteen. Suomi sai kolme urheilijaa Lontoon olympialaisiin karsintojen kautta.

Vuoden 2012 judotuomari: Veli-Matti Karinkanta, Tampereen Judo. Karinkanta suoritti korkeimman kansainvälisen tuomarilisenssin kolmantena suomalaisena kautta aikojen.

Vuoden 2012 kouluttaja: Päivi Ronkanen, Kuopion Sakura. Ronkanen on ollut aktiivinen Itä-Suomen alueen kouluttaja ja koulutuksen kehittäjä.

Vuoden 2012 judoseura: Lappeenrannan Kamiza. Seura tehnyt erinomaista kehitystyötä, jonka myötä saavuttanut Pohjola-palkintoehdokkuuden.

Vuoden 2012 seurajohtaja: Aki Flöjt, Kajaanin Judokerho. Flöjt on tehnyt erinomaista seuran kehitystyötä. Seura on osallistunut puheenjohtajansa johdolla Judoliiton seuratoiminnan kehitysohjelmaan.