Judoliiton uudeksi päävalmentajaksi on valittu slovenialainen Rok Draksic

Judoliiton uudeksi päävalmentajaksi 1.9. alkaen on valittu entinen maailman ranking-listan ykkönen, kuusinkertainen EM-mitalisti, Rok Draksic Sloveniasta.

”Tavoitteenani on tuoda suomalaiset judokat “takaisin peliin”. Odotan innolla uutta työtäni.”, kommentoi 33-vuotias Draksic valintaansa Judoliiton päävalmentajaksi.

Aiemmin Slovenian suurimman seuran Bezigradin päävalmentajana kaksi kautta toiminut Rok täydentää huippujudon strategiaa kohti Pariisia 2024.

”Olemme viime syksystä lähtien hakeneet rytminmuutosta maajoukkuevalmennukseen ja keskittämässä resursseja Helsinkiin. Mutkien kautta on nyt vihdoin päävalmentajasopimus tehtynä. Rokin saaminen Suomeen on hieno juttu koko suomalaiselle judolle. Hänellä on halu tarttua haasteeseen ja uskon, että yhdessä hänen kanssaan urheilijat pystyvät ottamaan vaadittavan stepin seuraavalle tasolle. Tavoitteena onkin luoda uskottava ja kansainvälistä vaatimustasoa vastaavat päivittäisharjoitusolosuhteet Helsinkiin”, kertoo Judoliiton valmennuspäällikkö Jaana Jokinen valinnan taustoista.

Urheilijaurallaan Rok Draksic voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2013 Budapestissa sekä viisi muuta EM-mitalia 2010-luvulla. Kansainvälisen Judoliiton (IJF) turnausjärjestelmän ylimmän tason turnauksissa eli Masters, Grand Slam ja Grand Prix -turnauksista Draksic saavutti kaikkiaan neljä kultamitalia ja yhteensä 14 mitalia vuosina 2010-2016. Olympialaisissa hän edusti maataan kolmasti ja MM-kisoista tuloksena oli kahdesti viides sija.

Urheilu-uransa jälkeen Rok Draksic on siirtynyt kouluttautumaan valmentajaksi Slovenian Olympiakomitean tarjoamaan valmentajakoulutusohjelmaan. Opintojensa ohessa Draksic aloitti valmentajan uransa Bezigradin seurassa vuonna 2017. Draksicin valmentamat urheilijat ovat yltäneet useisiin korkeimman IJF-turnaustason mitaleihin. Keväällä 2018 valmennettavista Adrian Comboc voitti Euroopan mestaruuden. Draksic viimeistelee parhaillaan Bachelor -tason valmentajatutkintoa Mariborin yliopistossa.

Kansainvälisesti menestyvän judokan uralleen Draksic ponnisti 50 tuhannen asukkaan Celjen pikkukaupungista, jonka paikallinen judoseura on vuosien varrella tehnyt ällistyttävän hyvää tulosta kansainvälisessä judossa. Seuran judokoista Urska Zolnir nappasi Lontoosta 2012 olympiakultaa ollen Slovenian urheiluhistorian ensimmäinen naisolympiavoittaja. Rion olympialaisissa 2016 saman seuran Tina Trstenjak nousi korkeimmalle korokkeelle. Celjen seura on yltänyt olympiamitalitasolle jo Ateenan kisoista lähtien. Rok Draksic on kasvanut huippujudokaksi olosuhteissa, joissa sekä harrastajamäärä että resurssit ovat olleet hyvin rajalliset.

Draksicin päävalmentajan pestin sopimus on 2 + 2 vuotta. Draksic tulee asumaan pääkaupunkiseudulla.

”Judoliitto on asettanut tavoitteekseen suomalaisen judon arvokisamitalikantaan palauttamisen. Nyt muodostettavalla huippuryhmällä on mahdollisuudet tämä tehdä ja uskomme siihen, että Rok Draksicin mukaan tulo tuo sen tiedon ja asenteen, jonka avulla tavoite saavutetaan. Draksicilla on varmasti tietämys siitä, mitä menestymiseen judossa nykypäivänä vaaditaan”, kertoo Judoliiton puheenjohtaja Marko Laaksonen valinnan taustoista.

Katso Rok Draksicin videotervehdys Judolehden Youtube -kanavalta.

Voit tutustua Rok Draksic urheilu-uran aikaisiin saavutuksiin Judoinside.com verkkojulkaisun urheilijaprofiilissa.

Kuvia Rok Draksicista on saatavilla Judoliiton verkkosivuilta.

Haastattelupyynnöt Rok Draksicille osoitteeseen tiedotus@judoliitto.fi

Lisätietoja antaa Judoliiton valmennuspäällikkö Jaana Jokinen jaana.jokinen@judoliitto.fi tai puhelimitse 050 3314640.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa