Kuva: EJU Media

Judoliiton hallituksen päivitetyt koronasuositukset ja -ohjeet 6.5.2020

Maan hallitus on tiedottanut koronavirusepidemiaan liittyvien rajoitusten asteittaisesta purkamisesta 4.5.2020 pitämässään tiedotustilaisuudessa. Judoliiton hallitus on käsitellyt tilannetta ja antaa jäsenseuroilleen seuraavia suosituksia ja ohjeita:

Mitä voidaan tehdä rajoitteista huolimatta?

 • Harjoitella yksin tai yhdessä ulkona ja ulkoliikuntapaikoilla.
 • Järjestää seuran jäsenille ohjattuja harjoituksia ulkona ja ulkoliikuntapaikalla.
 • Jakaa seuran jäsenille harjoitteluohjeita omatoimiseen harjoitteluun.
 • Hyödyntää liiton verkkosivuilla julkaistuja malliharjoitteita omaan ja seuran jäsenten harjoitteluun.
 • Järjestää seuran jäsenille ohjattu harjoitus verkon kautta tai osallistua jonkun toisen järjestämän ohjattuun harjoitukseen verkon kautta.

Enintään 10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa toukokuun loppuun. Tämä on edelleen syytä huomioida seuran toiminnassa. Seura voi ja sen kannattaakin järjestää jäsenilleen enintään kymmenen hengen harjoituksia, joissa pidetään harjoittelukumppaneihin turvavälit sekä pidetään erityistä huolta hygieniasta. Useilla paikkakunnilla sekä ulko- että sisäliikuntapaikkoja avataan. Harjoitukset kannattaa toteuttaa edelleen pääsääntöisesti ulkona. Harjoitukset voi toteuttaa myös sisätiloissa, jos niissä voidaan taata riittävä väljyys osallistujien kesken. Verkon kautta toteutettuihin harjoituksiin ei ole rajoituksia. Sairaana, oireisena tai toipilaana ei saa osallistua harjoituksiin.

Enintään 50 hengen kokoontumisrajoitus astuu voimaan kesäkuun alusta lähtien. Seuran toiminnassa yhteisten harjoitusten ja muiden tilaisuuksien järjestäminen helpottuu. Enintään 50 hengen kokoontumisissa noudatettava samoja ohjeita kuin ennen toukokuun loppua enintään 10 hengen kokoontumisissa.

Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun asti. Alle 500 hengen yleisötilaisuuksista kerrotaan myös, että ne edellyttävät ”erityisjärjestelyitä”, joista saamme lisätietoa myöhemmin.

Asioita selvittelyn alla. Näistä tiedotetaan myöhemmin, kun tietoa saadaan.

Lähikontakti: Suositellaan lähikontaktin välttämistä kaikessa harjoittelutoiminnassa toistaiseksi. Judoliitto seuraa viranomaisten ohjeistusta asiassa ja tiedottaa asiasta jäsenseuroja.

Erityisjärjestelyt: Alle 500 hengen yleisöitilaisuuksien vaatimat ”erityisjärjestelyt” ovat myös viranomaispuolelta vielä tarkemmin ohjeistamatta.

Liikuntapaikat: Liikuntapaikkojen omistajuus ja siten myös vastuu niistä on hyvin monilla eri tahoilla (kunnat, kaupungit, kuntien/kaupunkien omistamat halliyhtiöt, urheiluopisto, yksityiset vuokranantajat, seurojen omistamat liikuntapaikat). Seuraa liikuntapaikkojen avaamisesta ja käytöstä paikallisia tiedotteita!

Judotapahtumat:

 • Kotimaiset kilpailutapahtumien kausi on tavoitteena aloittaa syksyllä. Vielä ei ole tiedossa niitä koskevat mahdolliset rajoitukset.
 • Seurojen järjestämät kesäleirit: Voidaan järjestää kokoontumisrajoitukset huomioiden ja lähikontaktia välttäen.
 • Liiton järjestämät edustusvalmennusleirit: Voidaan järjestää kokoontumisrajoitukset huomioiden ja lähikontaktia välttäen.
 • Liiton järjestämät kilpailu- ja leirimatkat ulkomaille: Kansainvälinen toiminta on tällä hetkellä keskeytynyt. Liiton henkilöstö seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa asiasta, kun tietoa saadaan.
 • Seurojen järjestämät koulutustilaisuudet: Voidaan järjestää kokoontumisrajoitteiden puitteissa ja lähikontaktia välttäen.
 • Liiton järjestämät koulutustilaisuudet: Järjestetään kokoontumisrajoitteiden puitteissa ja lähikontaktia välttäen.
 • Judoliiton kevätkokous: Pidetään lauantaina 6.6.2020.
 • Judoliiton hallituksen kokoukset: Jatkuvat verkkokokouksina.
 • Judoliiton henkilöstö: Työskentelee pääosin etänä. Toimistolla käydään tekemässä vain välttämättömät työtehtävät, joita ei voi etänä hoitaa. Valmentajat ovat mukana valmennustapahtumissa niiltä osin kuin niitä järjestetään. Työntekijät pitävät vuosilomia ja ylityövapaita huhti-heinäkuun aikana.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa