Judogi -säännöt

Kansainvälinen Judoliitto (IJF) ottaa käyttöön judopukujen hyväksymisjärjestelmän. Vuoden 2011 alusta lähtien kansainvälisen liiton alaisissa kilpailuissa voi otella ainoastaan IJF:n hyväksymillä judopuvuilla, joissa on IJF:n hyväksymismerkintä.

Hyväksymismerkinnän saaminen edellyttää judopukuvalmistajalta sopimusta IJF:n kanssa ja judopukumallien testausta IJF:n nimeämässä testauslaboratoriossa, joka tutkii pukujen materiaalien ja mittojen sääntöjen mukaisuuden.

Eri judopukuvalmistajien osalta hyväksymisprosessi viedään läpi vuoden 2010 aikana.

Euroopan Judoliitto (EJU) on antanut myös omia määräyksiään koskien judopuvuissa olevia tuotemerkkejä tai mainoksia. EJUn alaisissa kilpailuissa olkapääraidan paikalla voi olla ainoastaan EJUn virallisen yhteistyökumppanin tunnus tai mainos. Olkapää raidan alapäässä on sallittu muu mainonta 10x10 senttimetrin kokoisena.

Judoliiton judopukuyhteistyökumppani Matsuru kuuluu sekä IJF:n että EJUn sopimusten mukaisiin virallisiin yhteistyökumppaneihin, joten Matsuru judopuvuilla voi otella IJF:n ja EJUn alaisissa turnauksissa.