Joukkue Bakun MM-kisoihin valittu

Valmennusvaliokunta on valinnut urheilijat tämän vuoden aikuisten MM-kisoihin, jotka järjestetään Azerbaidzhanin Bakussa 20.-27.9.2018.

Kilpailuissa Suomea edustavat:

  • Katri Kakko / Lahden Judoseura / - 52 kg ottelupäivä 21.9.
  • Emilia Kanerva / Kirkkonummen Judoseura / -63 kg ottelupäivä 23.9.
  • Jaakko Alli / Tikkurilan Judokat / -90 kg otttelupäivä 24.9.
  • Aatu Laamanen / Tampereen Judo / -90 kg ottelupäivä 24.9.

Joukkueen valmentajana toimii olympiavalmentaja Markus Pekkola. Lisäksi Veli-Matti Karinkanta on valittu kilpailuihin tuomariksi.

 

MM-kilpailut ovat osa Tokio 2020 -olympiakarsintaa. Kilpailuilla on iso merkitys rankingpisteiden keruussa, sillä MM-kisoissa yhdelläkin otteluvoitolla ansaitsee 200 rankingpistettä, joka on enemmän kuin EM-kilpailujen tai Grand Prix-turnauksen 7. sija. Aikuisten arvokilpailuiden valintakriteereiksi oli vuoden vaihteessa asetettu kolme otteluvoittoa vähintään Eurooppa Cup -tason turnauksesta. Aatu Laamanen oli valituista ainoa, joka täytti kriteerit Dubrovnikin Eurooppa Cupin 3. sijallaan mutta katsoimme, että myös muilla kisoihin valituilla on edellytykset pärjätä MM-tatameilla sekä kerätä olympiarankingpisteitä myös tuota yhtä otteluvoittoa enemmän, toteaa Valmennusvaliokunta.

 

Aku Laakkonen valittiin alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin

MM-valintojen yhteydessä Valmennusvaliokunta vahvisti Helsingin Meidokania edustavan Aku Laakkosen (-81 kg) kisapaikan alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin. Laakkosen kevään kilpailutulokset (mm. Dubrovnikin Eurooppa Cup 2. / huhtikuu) olisivat oikeuttaneet myös aikuisten MM-kisapaikkaan mutta ensimmäistä vuotta aikuisten sarjoissa otteleva Aku ei ollut halukas lähtemään vielä aikuisten MM-kisoihin vaan mieluummin keskittyy syksyn Eurooppa Cuppeihin ja alle 23-v. EM-kisoihin, jotka järjestetään Unkarin Gyorissa 2.-4.11.

 


 

#JudoWorlds2018

MM-kisat seurattavissa suorana Kansainvälisen Judoliiton sivujen kautta 20.-27.9.2018.

 

 

 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa