Johanna Yliselle olympiapaikka

Johanna Ylinen varmisti olympipaikan painoluokassaan alle 63 kiloa, vaikka jäi ilman otteluvoittoja Lissabonissa käytävissä EM-kilpailuissa. Ylisen lopullinen sijoitus Euroopan olympiakarsintalistalla on neljäs, kun listan viisi parasta saavat paikan Pekingiin. Ylisen sijoitus perustuu viimeisen 12 kuukauden aikana karsintakilpailuista kerättyihin pisteisiin.

-Otteluuni täällä en ole tyytyväinen, mutta olympiapaikkaan kyllä. Portugalin Andreia Cavalleri on tuttu vastustaja harjoitusleireiltä, mutta matsia en ole hänen kanssaan aiemmin ottanut, Johanna Ylinen kertoo.

-Omat heittoyrityksen jäi vähän roiskimiseksi enkä saanut kuin oikeastaan yhden kunnollisen käsikieppiyrityksen tehtyä. Tiedettiin kyllä etukäteen, mitä vastustaja tekee. Kotiyleisön edessä tuomareilla taisi olla vähän paineita antaa varoitus minulle, vaikka ei se Cavallerin otteleminen sen kummoisempaa ollut.

-Alussa Cavalleri ahdisti aika tiukasti käsilukolla ja sai vielä tilanteen vietyä niin, että lukkoa tarjottiin jo toiseenkin käteen. Lukko ei silti ollut mielestäni lähellä.

Ylinen hävisi ainoaksi jääneen ottelunsa Portugalin Andreia Cavallerille 0-3 varoituksella. Kokenut 33-vuotias Cavalleri on kerännyt urallaan kaikkiaan kahdeksan maailmancuptason turnausmitalia.

-Olympialaisia en ole vielä ehtinyt miettiä lainkaan. Nyt on edessä viikon huili ja sitten aloitetaan taas työn tekeminen syksyä varten. Täytyy tässä vähän ajatuksiakin nollata, Ylinen jatkaa.

-Osittain mennään varmaan Koivumäen Ninan kanssa samalla ohjelmalla, mutta kun Nina varmisti kisapaikkansa jo syyskuussa, ollaan vähän eri lähtötilanteessa. Omaa ohjelmaa tulee myös ennen Pekingiä.

Johanna Ylinen varmisti kisapaikkansa ottamalla hopeaa Tallinnan maailmancupista syyskuussa ja pronssia Sofian vastaavasta turnauksesta tammikuussa. Lisäksi Ylisellä on muutamia pistesijoja karsintaturnauksista. Karsintalistalla Ylisen pistepotiksi tuli 70 pistettä. Listan viidenneksi 68 pisteeseen EM-kisojen pronssimitalillaan nousi yllättäen Israelin Alice Schlesinger.

Naisten alle 63-kiloisten Euroopan karsinta listan 10 kärjessä on:

1. Sarah Clark, Iso-Britannia 130 pistettä

1. Claudia Heill, Itävalta 130 pistettä

3. Vera Koval, Venäjä 84 pistettä

4. Johanna Ylinen, Suomi 70 pistettä

5. Alice Schlesinger, Israel 68 pistettä

6. Sara Alvarez 62, Espanja pistettä

7. Mariana Miskovic, Kroatia 46 pistettä

8. Ioulietta Boukouvala, Kreikka 42 pistettä

9. Juliane Robra, Sveitsi 40 pistettä

10. Brigitta Szabo, Unkari 34 pistettä

Syyskuun MM-kisoista Pekingin maakohtaisen paikan varmistivat Ranska, Hollanti, Slovenia ja Saksa.

Kaksissa edellisissä olympialaisissa judon suomalaisedustus on ollut villien korttien varassa.

23-vuotias Hollolan Holjutaita edustava Johanna Ylinen on saavuttanut urallaan alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden (2000), alle 20-vuotiaiden EM-pronssin (2002), alle 23-vuotiaiden EM-hopean (2004). Maailmancupien mitaleita Yliselle on kertynyt kolme. Hän opiskelee miljöösuunnittelua Lahden ammattikorkeakoulussa.

Launtain toinen suomalaisottelija Mika Toroi hävisi ainoaksi jääneen ottelunsa Venäjän Alibek Bashkaeville varoituksella 0-3.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin suomalaisista otteluvuoroon tulee alle 90-kiloisissa Samuel Mäki ja alle 100-kiloisissa Tomi Jaakkola.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa