Johanna Ylinen pronssille judon Moskovan Grand Slamissa

Yksi vuoden kovimmista judoturnauksista Moskovan Grand Slam keräsi yli viisisataa ottelijaa yli viidestäkymmenestä maasta. Moskova on yksi neljästä vuosittain järjestettävästä judon Grand Slam - turnauksesta ja se kuuluu Lontoon olympiakarsintaan.

Alle 63-kiloisissa otellut Hollolan Holjutaita edustava Johanna Ylinen otteli kolmella otteluvoitollaan pronssille.

 

-Parhaat otteluni vuosikausiin. Oli mukava huomata, että siirtyminen päätoimiseksi urheilijaksi alkaa tuottaa tulosta nihkeän kevään jälkeen. Onnistumisen ja epäonnistumisen raja on judossa hiuksen hieno. Vain voitot vievät kaaviossa eteenpäin. Tänään pienet asiat onnistuivat ja tulos oli tämä, totesi Johanna Ylinen.

 

-Johanna piti kiinni sovitusta taktiikasta erinomaisesti. Hän kasvoi silmissä ottelu-ottelulta itseluottamuksen lisääntyessä. Tänään pienet asiat loksahtivat kohdalleen ja tulos oli tämä. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Myös usko siihen, että teemme oikeita asioita lisääntyi entisestään, kertoi Johanna Ylisen valmentaja Manne Isoranta otteluiden jälkeen.

 

Ylisen voitot eivät tulleet helposti. Avausottelussaan Israelin Yarden Gerbiä vastaan voitto tuli tasan päättyneen jatkoajan jälkeen tuomariäänestyksellä. Toisessa ottelussaan Ylinen otti vastaheitollaan 5-0 voiton Venäjän Vera Kovalista, joka on kaksinkertainen EM-mitalisti. Kolmannessa ottelussaan Ylinen heitti Kiinan Yuhua Xun jatkoajalla 10 pisteen arvoisesti.

 

Paikasta loppuotteluun Ylinen kamppaili Ranskan Gevrise Emanea vastaan. Emane on muutaman vuoden takainen maailman ja Euroopan mestari painoluokkaa ylempää. Emane onnistui viemään Ylistä kahdesti viiden pisteen arvoisella käsikiepillä. Lisäksi Ylistä varoitettiin kahdesti. Näin ottelu ja finaalipaikka Emanelle 5-0. Grand Slam –turnauksissa pronssimitalit jaetaan välierissä hävinneille ja keräilyotteluita ei ole.

 

Alle 52-kiloisissa Jaana Sundberg karsiutui avausottelussaan jatkoajan jälkeen tuomariäänestyksellä Venäjän Natalia Kuzyutinaa vastaan. Pari viikkoa sitten Sundberg voitti maailman kärkinaisiin kuuluvan Kuzyutinan Tallinnan maailmancupissa.

 

Alle 60-kiloisissa Valtteri Jokinen otti avausottelussaan 5-0 voiton Moldovan Octavian Nacusta. Toisessa ottelussaan Jokinen hävisi Brasilian Felipe Kitadaille 0-10.

 

Alle 90-kiloisissa Samuel Mäki voitti avausvastustajansa Marokon Mohamed El Assrin 10-0. Mäki karsiutui toisesta ottelustaan hävittyään sen jatkoajalla Ranskan Romain Buffetille 0-5.

 

Antti Virta hävisi alle 81-kiloisissa avausottelunsa Belgian Joachim Bottieaulle 0-10.

 

-Tämä oli viimeinen näyttöpaikka syyskuun MM-kilpailuihin Tokioon. Johanna antoi hienon näytön taidoistaan. Myös Jaana ja Valtteri ottelivat hyvin tuloksesta huolimatta. Venäläisen kotikenttä toi kyllä etua Jaanan ottelussa. Valtterilla sattui pieni arviointivirhe, jonka brassivastustaja rankaisi nopeasti. Olemme olleet mitaliotteluissa nyt neljässä viimeisessä olympiakarsinta turnauksessa, se on hyvä merkki jatkoa ajatellen. Suunta on oikea, kommentoi päävalmentaja Mika Mukkula joukkueen esityksiä otteluiden jälkeen.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa