Johanna Ylinen karsiutui Pekingissä

Johanna Ylinen karsiutui Pekingin olympialaisten avausottelustaan Taipein Ching-Fang Wangia vastaan.

-Pettymys on kova. En päässyt oikein kunnolla kiinni vastustajaan. Vahva ja sähäkkä tyttö. Sain vain muutaman kelvollisen heittoyrityksen ottelussa, kertoi Johanna Ylinen otteluiden jälkeen.

Ylisen avausottelu alkoi tunnustellen Wangin hallinnassa. Kun ottelua oli käyty puolitoista minuuttia, Ylinen sai kolmen pisteen varoituksen passiivisuudesta.

Kun ottelua oli jäljellä puolitoista minuuttia, Wang käänsi Ylisen heittoyrityksen vastaheitokseen viiden pisteen arvoisesti. Kun ottelua oli jäljellä minuutti, Wang vei Ylisen selälleen kymmenen pisteen arvoisesti sasae-tsurikomiashi-jalkaheitollaan.

Wang voitti seuraavassa ottelussaan Nepalin Devu Thapan. Paikasta välierään Wang kamppaili kokenutta Kuuban Driulis Gonzalesia vastaan. Kuubalainen oli Wangia vastaan hätää kärsimässä, mutta kokenut kehäkettu osasi väsymyksen hetkillä järjestää itselleen tarvittavat lepotauot sormiteippailuineen ja jaksoi voittoon. Näin Ylisen tie nousi pystyy.

Wang hävisi keräilyottelussaan Itavallan Claudia Heillille ja sijoittui yhdeksänneksi. Wangin meriittilistalta löytyvät Aasian mestaruuskisojen ja Universiadien hopeat.

Alkuotteluissa hurjaa kuntoa osoittanut ja painoluokkaa viime vuodet hallinnut Ranskan Lucie Decosse sai loppuottelussa judon perusoppitunnin Japanin Ayumi Tanimotolta. Decosse aloitti ottelun selvällä hallinnalla, mutta yksi huono hyökkäys johti Tanimoton salaman nopeaan uchimataan ipponin arvoisesti. Decosse ymmärtänee tapahtumien kulun vasta nähtyään tilanteen videolta.

Kovista nimistä mitali- ja pistesijojen ulkopuolelle jäivät vuoden 2006 Euroopan mestari Iso-Britannian Sarah Clark, Saksan MM- ja EM-pronssimitalisti Anna von Harnier ja viime kevään EM-pronssimitalisti Israelin Alice Schlesinger.

-Kylla täällä kokemus jyllää. Mitalisijoilla on aika vähän olympialaisten ensikertalaisia, kommentoi naisten valmentaja Mika Mukkula otteluita. Nyt meidän naisilla tämä olympiahumu pitkine valmistautumisprojekteineen ja paineineen on ensimmäistä kertaa takana. Tästä opiksi ja kohti uusia koitoksi, Mukkula jatkaa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa