Johanna Ylinen 16. MM-kisojen kolmantena ottelupäivänä

Rotterdamissa käytävien judon MM-kisojen perjantain ainoa suomalaisottelija Johanna Ylinen sijoittui 16. yhdellä otteluvoitollaan painoluokassa alle 63 kiloa.

Ensimmäisessä ottelussaan Andorran Laura Sallesia vastaan Ylinen teki kaksi viiden pisteen suoritusta. Näin ottelu Yliselle 5-0.

-Kisaan lähdettäessä oli ihan hyvä fiilis päällä. Ekassa ottelussa lähdin hakemaan perusvarmaa suoritusta turhia höntyilemättä, Johanna Ylinen kommentoi.
Toiseen otteluunsa Ylinen sai vastaansa Venäjän Vera Kovalin, joka voitti viime huhtikuussa EM-hopeaa Tbilissä. Ottelu alkoi lupaavasti, kun Ylinen teki viiden pisteen suorituksen vastaheitollaan. Päätuomari tarjosi liikkeestä jopa seitsemää pistettä. Ottelun edetessä Ylisen varoitustili alkoi karttua ja Koval meni lopulta johtoon. Ylinen joutui riskeeraamaan, mikä koitui kohtaloksi. Koval nosti Ylisen jaloista selälleen ja päätti näin ottelun edukseen 10-0.
-Etukäteen tiesin, että Kovalia ei saa päästää hakemaan otteita jaloista. Hänellä on erittäin hyvät nostot ja ristikähmy. Tämä onnistuikin, mutta lopussa tappioasemassa ei voinut kuin ottaa riskiä. Pari kertaa sain Kovalin hyvin syliin, mutta vain yhden kerran sain lyötyä tilanteesta pisteitä, Ylinen kertaa otteluaan.
-Ottelussa tuli muutaman kerran tilanne, jossa molemmilla oli ote ja kumpikin tiesi, että tästä otteesta homma ei etene. Matsi ikään kuin seisahtui paikalleen. Tuomari komensi irti ja varoitti minua.
-Nyt edessä on huili ja sen jälkeen sitten aloitetaan valmistautuminen Swedish Openiin ja Finnish Openiin, jotka käydään marraskuun alussa. Niiden jälkeen lähdetään porukalla Kaukoidän pitkälle leiri- ja turnausmatkalle.
Kisojen isäntämaa Hollanti sai vasta kolmantena kisapäivänä ensimmäisen mitalinsa, kun alle 63-kiloisten Elisabeth Willeboordse otti hopeaa. Hollannin miesten esitys on jäänyt vaisuksi. Kolmannen kisapäivän jälkeen Hollannin miehillä on tilillään vasta yksi otteluvoitto.
Japanin naisjudokat tekevät MM-kisoissa hurjaa tulosta. Neljästä ensimmäisestä jaossa olleesta mestaruudesta Japani on vienyt kolme. Miesten puolella Japani on yltänyt vain yhteen hopeaan.
MM-kisat jatkuvat lauantaina, jolloin Samuel Mäki ottelee alle 90-kiloisten sarjassa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa