Jaana Sundbergin olkapää operoitu

Judo-Club Raahea edustavan judokan, Jaana Sundbergin, olkapää operoitiin eilen (maanantaina 28.4) Helsingin Diacorilla. Viime kesänä löydetyn rustorenkaan repeämän korjasi olkakirurgian ortopedi Harri Heliö. Sundberg kisasi kuluneet judon olympiakarsinnat vioittuneella olkapäällä eikä jäänyt kauas olympiapaikasta.

- Vielä pari viikkoa sitten taistelin Lissabonissa judon EM-kisoissa, joka oli viimeinen olympialaisiin karsiva turnaus. Kisojen ensisijaisena tavoitteenani oli saavuttaa olympiapaikka Pekingiin. Tällä kertaa tavoite jäi saavuttamatta. Jäin Euroopan olympiakarsintalistalla kahdeksannelle sijalle, kun listan viisi parasta varmisti karsintojen kautta olympiapaikan. Olympiapaikka oli harmittavan lähellä, koska näyttöni olisivat riittäneet kiintiöpaikkaan missä muussa painoluokassa tahansa kuin -52 kiloissa.

- Nyt edessä on pitkä kuntoutusjakso sekä kesä kotimaan tantereilla. Käsi on kantositeessä kuukauden verran ja sen jälkeen aloitetaan käden kuntoutus- ja muu perusharjoittelu maltillisesti. Hosua ei saa, jotta käsi tulee kerralla kuntoon.

- Kilpatatameille palaan ehkä loppusyksystä, viimeistään ensi keväänä. Kisoihin ei ole kiire, koska nyt tärkeintä on saada käsi kuntoon. Lähiajan tavoitteina ovat kahdet Euroopassa ensi vuonna järjestettävät arvokisat eli EM:t Georgiassa ja MM:t Hollannissa. Judoura on tarkoitus päättää Lontooseen vuonna 2012.

Jaana Sundergin henkilöesittely klikkaa tästä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa