Jaana Sundberg sai kutsun Masters -turnaukseen

Jaana Sundberg on saanut ensimmäisenä suomalaisena kutsun judon Masters -turnaukseen. Judon kansainvälisessä turnausluokituksessa Masters -turnaus on turnausluokituksen ylin taso olympialaisten ja MM-kisojen jälkeen. Masters -turnaus järjestetään vain kerran vuodessa.

Masters -turnauksiin kutsutaan painoluokkien maailman rankinglistan 16 parasta. Alle 52-kiloisissa ottelevan Sundbergin sijoitus maailman listalla on tällä hetkellä 15. Tuleva Masters -turnaus käydään Azerbaitzanin Bakussa 15.-16. tammikuuta. Masters -turnauksissa jaetaan olympiakarsintapisteitä.

-Bakuun lähdetään hyvillä mielin. On hienoa päästä ottelemaan noin kovassa seurassa. Uskon, että Masters tulee olemaan yksi kovimmista olympiakarsintaturnauksista, Jaana Sundberg kommentoi Japanin harjoitusleirinsä päätöspäivänä Tokiosta.

-Ennen Bakua vuoden vaihde kuluu tekniikkaa hioessa kotona, kunhan täältä Japanista kotiudutaan. Lisäksi tammikuun alussa käyn Itävallan Mittersillissä muutaman päivän leireilemässä ja saamassa tuntumaa taas eurooppalaiseen judoon, Sundberg jatkaa.

-Alkusyksystä rankingini oli vielä jotain 60 paikkeilla ja silloin en olisi uskonut, että kutsua Mastersiin tulee. Mutta sitten lokakuun alussa irronnut mitali Birminghamin maailmancupista vapautti omaa tekemistä ja loppu vuosi meni odotuksia paremmin. Rotterdamin Grand Prix -kisasta tuli jo sarjavoitto. Kaiken kaikkiaan karsintatilanne Lontooseen näyttää nyt hyvältä, Sundberg kommentoi.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa