Jaana Sundberg valmentajaksi Päijät-Hämeeseen, Otto Favén Tampereelle

Jaana Sundberg aloittaa tammikuun alussa Päijät-Hämeen urheiluakatemian judovalmentajana. Sundberg toimii tehtävässä puolipäiväisesti ja suorittaa samalla valmennusopintoja Jyväskyvän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Palkkausta rahoittavat Pajulahden urheiluopisto, Päijät-Hämeen urheiluakatemia, Lahden judoseura, Orimattilan judoseura ja Hollolan Holjutai.

Pajulahti toimii Judoliiton alle 18-vuotiaiden valmennuskeskuksena. Parempia harjoitusolosuhteista hakevat, kotipaikkakunnaltaan toisen asteen opintojen ajaksi muuttavat nuoret voivat  saada asuntolapaikan Pajulahdesta ja harjoitella Sundbergin valmennuksessa.

Tehtävää aiemmin hoitanut Otto Favén siirtyy  Tampereelle puolipäiväisen akatemiavalmentajan Tapio Mäntymäen aisapariksi. Lisäksi Favén jatkaa alle 18-vuotiaiden maajoukkeen vastuuvalmentajana.

Tampereella  Favénin tehtävänä on vahvistaa urheiluakatemiaan keskittyneen miesten ryhmän tekniikka- ja fysiikkavalmennusta sekä alueellista nuorten valmennusta. Favénin palkkausta rahoittavat Judoliiton lisäksi aikuisten valmennuskeskusena toimiva Varalan urheiluopisto ja olympiakomitea.