Jaana Sundberg kävi moikkaamassa Special Olympics-judokoita

-Näyttää tosi mukavalta ja toimivalta judolta, kommentoi huippujudoka Jaana Sundberg sunnuntaina Pajulahdessa seuratessaan Special Olympics kesämaailmankisoihin Ateenaan valmistautuvien suomalaisjudokoiden harjoituksia. Lontoon olympialaisiin vahvasti tähtäävä Sundberg ei ollut sattumalta seuraamassa sovelletun judon treenejä, vaan kutsuttuna ja odotettuna vieraana.

Jaana Sundberg toimii judokoiden Special Olympics-kummiurheilijana ja kävi Ateenaan lähtijöiden viimeistelyleirillä Pajulahden tatamilla seuraamassa kuinka hyvin tulevan suurtapahtuman kisaosuuteen on paneuduttu.

Kun  Special Olympics Finland  –joukkueen tiedottaja Lauri Jaakkola otti Jaanaan yhteyttä ja pyysi judokoiden kummiurheilijaksi, tuli huippujudokaltamme heti myöntävä vastaus.   Vaikka Suomen olympiaryhmän judokoilla on juuri nyt erityisen tiukka tahti olympiakarsintapisteiden keräämisessä, liikenee Jaanalta aikaa olla tukemassa vammaisurheilua ja antaa siihen oma tärkeä panoksensa.

-Jos vain pystyn innostamaan urheilijoita hyviin suorituksiin, niin ilman muuta haluan olla mukana, Jaana sanoi. Erityisesti häntä miellytti Ateena-ryhmän judokoiden myönteinen asenne ja mukava yhdessäolon meininki. Hänen mukaansa huippu-urheilusta usein puuttuu juuri se hauskuus, jota vammaisurheilijat osaavat pitää yllä.

Alle 52-kiloisissa otteleva Sundberg on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 9. Lontoon kisatatamille pääsee kustakin naisten painoluokasta 14 parasta, joten Jaanalla on erinomaiset mahdollisuudet olla Lontoossa edustamassa Suomea ja myös menestyä aina mitaleille asti.

Lontoon tatami on käden ulottuvilla myös muillakin olympiaryhmän judokoillamme. Jaanan ohella parhaimmat mahdollisuudet tämän hetken rankingissa on Valtteri Jokisella miesten alle 60-kiloisissa.  Valtteri on nyt maailmanlistan sijalla 16 ja olympialaisiin pääsee 22 parasta.   

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa